30 / 04 / 2024

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

İşten istifa ya da çıkarılma durumlarında sosyal güvenceden yoksun kalmak, pek çok kişi için en fazla endişe yaratan durumlardan biri.  Peki işle ilişiği kesilenlerin sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı da hemen sona eriyor mu?



Sigortalı çalışanların en önem verdiği  sosyal haklardan biri de devletin ücretsiz sağlık hizmetlerinden yararlanabilme imkanı. İşten ayrılmayı düşünen ya da işine son verilenlerin merak ettiği konuların başında sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkının da hemen sona erip ermediği geliyor.

SGK, Emekli Sandığı ya da Bağkur sigortalarından hangisine dahil olursanız olun, sağlık hizmetlere ücretsiz ulaşabilmek, muayene ve tedavi olabilmek,  önemli bir sosyal güvence. 

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

Sigortalı olması nedeniyle aynı zamanda SGK genel sağlık sigortasından da yararlanma hakkı olan kişilerin sigortadan çıkışı gerçekleştirildiğinde sağlık yardımlarından yararlanma durumunun devam edip etmeyeceği ise sigortalılığın statüsüne göre farklılık gösteriyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön