28 / 04 / 2024

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların gecikme zammı ve cezası siliniyor!

 Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların gecikme zammı ve cezası siliniyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Genel Sağlık Sigortası prim borcu olan vatandaşların 31 Aralık tarihine kadar ödeme yapması gerektiğini duyurdu...



SGK tarafından yapılan açıklamaya göre, 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında GSS prim borçları, vatandaşların başvurusuna gerek kalmadan otomatik olarak yapılandırıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Kanunun sağlamış olduğu avantajlarından yararlanmak isteyen vatandaşların GSS prim borçlarını 31 Aralık 2021 tarihine kadar ödemesi gerekiyor.

 Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların gecikme zammı ve cezası siliniyor!

Kanun, Nisan 2021 ve öncesine ait GSS prim borçlarını kapsıyor. 31 Aralık tarihine kadar anapara borcunun tamamı ödenirse gecikme cezası ve zam otomatik olarak silinir.

Vatandaşlar, yeniden yapılandırılan GSS borçlarını e-Devlet veya anlaşmalı bankalardan "GSS 7326 Yapılandırma Prim Tahsilatı'' menüsünden ödeyebiliyor. Borçlarını ödeyen vatandaşlar da sağlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde! Borçlarınızdan kurtulacaksınız!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön