04 / 05 / 2024

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

GSS prim borcu olanlara müjde. Yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden yararlanabileceksiniz. Gelir testine girerek açıklanan kriterlerin altında kalanlar GSS primlerini devlet ödeyecek.



Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanların 31 Aralık 2021'e kadar borçlarını gecikme zammı ve cezasız ödeyebilme, bu tarih sonrasıyla sağlık yardımlarından yararlanma fırsatları bulunuyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; teklif kapsamında hiç gelir testine katılmayan genel sağlık sigortası bulunanlarının 30 Kasım 2021'e kadar gelir testine gitmeleri durumunda açıklanan gelir durumlarına göre tesciller güncellenecek.

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

PRİMLER FAİZSİZ ALINACAK

Tahakkuk etmesi durumunda ödenmemiş sigorta primi, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, ödenmesi isteğe bağlı sigorta primi, SGK'nın takip ettiği damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı asılları ile bu alacaklara ödeme zamanlarının bitmesinden itibaren bu kanunun yayımına kadar geçen zamanda Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi esas alınıp hesaplama yapılacak tutarın, gecikme cezası ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamının alımı durdurulacak.

GSS borç sorgulamasında borçlu çıkanlar dikkat!

Genel Sağlık Sigortası borcu olanlara müjde! Borçlarınızdan kurtulacaksınız!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön