28 / 04 / 2024

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.



Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'ye ait elektrikli araç biriminin üst düzey yöneticisi Liu Yongzhuo gözaltına alınırken şirketin hisseleri yüzde 23 düştü.

Sözcü'de yer alan habere göre Evergrande New Energy Vehicle Group yönetim kurulu başkan yardımcısı Liu'nun tutuklanması dünyanın en borçlu inşaat şirketi olan Evergrande'nin de zarar görmesine neden olabilir.

Verilen detaylara göre yaklaşık olarak 300 milyar doların üzerinde maddi yükümlülüğü olan Evergrande, 23 milyar dolar büyüklüğünde yurt dışı borcunu yeniden yapılandırmak için görüşmeler yapıyordu.

Müzakere edilen seçeneklerden bir tanesi de alacaklıların borçlarından vazgeçmesi karşılığında Evergrande elektrikli araç iştirakinden hisse sahibi olmalarıydı.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande nin hisseleri yine çakıldı!

Ayrıca Evergrande New Energy Vehicle Group, Liu'nun "yasa dışı suç" şüphesiyle gözaltına alındığını duyurdu falan söz konusu konu ile ilgili olarak detay vermedi.

Söz konusu şirketin sabah seansında yeniden işlem görmeye başlayan hisseleri yüzde 23 kayıpla 0.32 Hong Kong dolarına geriledi ve daha sonradan toparlansa da son olarak yüzde 7 eksideydi.

Ayrıca Evergrande Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Hui Ka Yan'a da varlıkları ülke dışına aktardığı şüphesiyle soruşturma açılmıştı.

TASFİYE DAVASI 29 OCAK TARİHİNE ERTELENMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde paylaşılan detaylara göre Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Evergrande'nin tasfiye davası 29 Ocak 2023 tarihine ertelenmişti.  Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre söz konusu karar yatırımcılar için büyük bir sürpriz olurken, şirketin krizin çözümü için biraz nefes alabileceği yorumları da yapılmıştı.

Finansgündem'in aktardığı habere göre China Evergrande Group, Hong Kong'ta ilgili mahkemenin dünyanın en borçlu emlak geliştiricisinin tasfiye edilip edilmeyeceğine ilişkin kararı bir defa daha ertelemesinden sonra alacaklılarla yeniden yapılandırma anlaşması yapmak için nefes almıştı.

 

Manchester’da lüks konut sektörü ivme kazandı!

Bir emlak devi daha iflasın eşiğine geldi! Alacaklılar sırada!

Toronto'da konut satışları son 23 yılın en düşük seviyesine geriledi


Geri Dön