08 / 05 / 2024

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi milyonların emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı verdi.  Prim gün eksiği olanlardan bazı vatandaşların ise borçlanma yaparak bir an önce emekli olabilmek için internette çeşitli eşyalarını satışa çıkardığı görülüyor.



Emeklilik hayali kuran milyonlarca çalışanın umudu olan EYT düzenlemesinin hayata geçirileceğinin açıklanmasından beri internet ikinci el satış sitelerinde EYT bereketi yaşanıyor.

SGK borçlanması için nakit paraya ihtiyacı olanlar ikinci el sitelerine akın ederken, EYT kapsamında askerlik ve doğum borçlanması yapmak isteyenlerin eşyalarını satmak için ilan koymasını fırsat bilen bazı satıcılar ise lüks evden cep telefonlarına kadar birçok ürününe EYT başlığı atarak satışını artırmaya çalışıyor.

Emlak ve ürün satışı gerçekleştirilen çeşitli ikinci el sitelerinde,  son günlerde  'EYT nedeniyle satılık' ilanları birden çoğalmaya başladı. Karar Gazetesi’nin haberine göre, birçoğu 'acil' ibaresi ile açılan ilanlar dikkat çekiyor.

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

EYT düzenlemesi, 1999 yılı Eylül ayından önce sigorta başlangıcı olanlara, yaş sınırına bakılmaksızın emeklilik hakkı tanırken, eksik prim günü bulunan ise askerlik ve doğum borçlanması yapabiliyor.Bu düzenlemeden yararlanmak isteyen milyonlarca vatandaş, yasa tasarısının TBMM'den geçeceği günü bekliyor.

Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olmasına rağmen prim gün veya yıl eksiği olanlar ise bu eksiklerini kapatabilmek için askerlik ve doğum borçlanmasına yönelik dilekçe vermeye başladı.  Borçlanma miktarını ödemek için birçok kişi,  EYT açıklamasının ardından SGK il ve ilçe müdürlüklerine  hemen başvuru yaparken, bir kısmı da başvuru için yasanın çıkması sürecinin tamamlanmasını bekliyor.

 

İNTERNETTEN SATIŞ SİTELERİNDE EYT İLANLARI ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) için gerçekleştirilen yasa düzenlemesinin duyurulmasının ardından, SGK borçlanması için nakit bulmak isteyenler pek çok kişi ikinci el sitelerine akın yaptı.  EYT’den oluşacak borcunu ödemek amaçlı otomobilden arsa, iş yeri, motosiklet, cep telefonu ve ev aletlerine pek çok eşyanın satışa çıkarıldığı dikkat çekiyor.


Geri Dön