19 / 05 / 2024

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi milyonların emeklilik hayalini gerçeğe dönüştürme fırsatı verdi.  Prim gün eksiği olanlardan bazı vatandaşların ise borçlanma yaparak bir an önce emekli olabilmek için internette çeşitli eşyalarını satışa çıkardığı görülüyor.



İnternetten satış sitelerindeki pek çok ilanda, bugünlerde 'EYT nedeniyle'  ibaresi olduğu görülüyor. Konuttan dükkana, arsadan cep telefonu veya koşu bandına kadar çeşitli ürünler, EYT’liler tarafından  gelir edinmek amacıyla ilana  çıkarılıyor.

Emlak ve ürün satışı yapma imkanı olan internet sitelerinde bu şekilde yüzlerce 'EYT nedeniyle satılık' ilanı dikkatlerden kaçmıyor. İlanların çoğunda da 'acil' ibaresi konulduğu görülüyor.

FIRSATÇILAR DA İLANLARINI “EYT” İBARESİYLE KOYUYOR

İlanlarda dikkat çeken bir nokta ise askerlik ve doğum borçlanmasında çıkabilecek borç rakamının çok üstündeki menkul ve gayrimenkullerin de satışa çıkarılırken, “EYT nedeniyle” ibaresi konulması oldu.

“EYT nedeniyle satılık” furyası başladı!  Cep telefonunu satan da var, evine ilan açan da!

İnternet sitelerinde satışa çıkarılan ürünler arasında örneğin ,6 milyon liralık bir dairenin EYT  nedeniyle satılığa çıkarıldığı iddiası bulunuyor. Bu kadar değerli bir evin EYT için çıkacak görece küçük bir borç için satılığa çıkarıldığı iddiası ise şüphe çekiyor. Satıcıların EYT harfleriyle arama yapılacağını düşünerek bu tür ilanlar verdiğini düşünenler de bulunuyor.

Yine internet satış sitelerinde 500 TL değerinde cep telefonundan 150 bin-500 bin TL arasında değişen fiyatlarla araç ilanları da bulunuyor.

Cep telefonundan beyaz eşyaya hiç bir ihtiyacınızı ertelemeyin! Garanti Bankası'ndan kredi fırsatı!

Fiyat sabitleme kampanyası büyüyor, açıklamalar birbiri ardına geliyor! Şekerde de fiyat sabitleniyor!

İşten çıkarılınca sağlık sigortasından yararlanma hakkı hemen biter mi?

Yenilenmiş ve uygun fiyatlı! Samsung S8 akıllı telefon 4.599 TL! 15 Ocak 2023 Fiyat Listesi


Geri Dön