30 / 04 / 2024

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul’un eylül ayın enflasyonunu paylaştı. Buna göre, İstanbul'un eylül ayı enflasyonu yıllık bazda yüzde 73,18 oranında artarken, aylık bazda yüzde 5,46 olarak kayıtlara geçti.



İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul’un eylül ayı enflasyonunu kamuoyuyla paylaştı. Buna doğrultuda, İstanbul’da tüketici fiyatları eylül ayında yıllık yüzde 73,18 oranında gerçekleşirken, toptan fiyatlar yüzde 67,79 olarak gerçekleşti.

Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış ağustos ayında yıllık bazda yüzde 74,17 oranında ve aylık bazda yüzde ise 8,8 seviyesinde olmuştu.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

2023 yılı Eylül ayında İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi 2023 yılı Ağustos ayına kıyasla yüzde 5,46 oranında arttı. Aynı zamanda, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 3,94 oranında yükseldi.

2022 yılı Eylül ayına kıyasla , 2023 yılı Eylül ayında meydana gelen fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına kıyasla değişim oranı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 73,18 seviyesinde gerçekleşti. Diğer taraftan , Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nde ise yüzde 67,79 seviyesinde oldu.

İTO açıkladı: İstanbul’da yıllık enflasyon resmen tavan yaptı! Görenler gözlerine inanamadı!

HARCAMA GRUPLARINDAKİ ARTIŞ

2023 yılı Eylül ayında perakende fiyatlarda bir önceki aya kıyasla; Diğer Harcamalar grubunda yüzde 48,08 seviyesinde, Giyim Harcamalarında yüzde 14,50 seviyesinde, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 7,38 seviyesinde, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 4,47 seviyesinde, Gıda Harcamalarında yüzde 4,31 seviyesinde artış yaşandı. Bunun yanı sıra, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 3,50 seviyesinde, Konut Harcamalarında yüzde 3,22 seviyesinde ve Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 0,38 seviyesinde artış gözlendi.

2023 yılı Eylül ayında toptan fiyatlarda bir önceki aya kıyasla; İnşaat Malzemeleri Grubunda yüzde 7,28 seviyesinde, Gıda Maddeleri Grubunda yüzde 5,65 seviyesinde, Mensucat Grubunda yüzde 5,15 seviyesinde artık görüldü. Bununla birlikte, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 2,77 seviyesinde, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 1,82 seviyesinde, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 1,30 seviyesinde Madenler Grubunda yüzde 0,60 seviyesinde artış gerçekleşti.

Benzin, motorin ve LPG şok karar! Duyanlar inanmıyor! Resmen kuyruklar oluşturacak!

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

En düşük emekli maaşında flaş düzenleme! SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları ne kadar artacak?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön