27 / 04 / 2024

İngiltere’de konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 arttı!

İngiltere’de konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatlarının bu senenin mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 artış gösterdi.



İngiliz konut kredi kuruluşu Halifax tarafından yapılan son dakika açıklamasında, ülkede konut fiyatlarının 2023 yılının mart ayında aylık bazda yüzde 0,8 arttığı ve ortalama bir konutun fiyatının 287 bin 880 sterline çıktığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, İngiltere'de konut fiyatlarının Mart ayında yıllık bazda da yüzde 1,6 artarak son üç buçuk senenin en zayıf performansını sergilediği belirtildi.

İngiltere’de konut fiyatları Mart ayında yıllık bazda yüzde 1,6 arttı!

Lyods Bankancılık Grubu’nun bir parçası olan Halifax tarafından yapılan açıklamada yıllık bazda düşük performansa rağmen konut fiyatlarının son üç aydır büyümesini sürdürdüğü de kaydedildi.

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird, geçen senenin sonundaki zor dönemden sonra İngiliz konut sektörünün direnç göstermeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Halifax Konut Kredileri Direktörü Kim Kinnaird açıklamasında konut fiyatlarının gelecekte nereye gideceğini tahmin etmenin güç olduğunu belirterek, hayat pahalılığının artmasının kişisel harcamalar üzerinde baskı oluştururken, önümüzdeki aylarda enerji fiyatlarında ve enflasyonda yaşanabilecek düşüşlerin hane halkının harcamalarını biraz daha artırmasına imkan tanıyabileceğini kaydetti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İngiltere’de enflasyon son 40 senenin en yüksek seviyesine yaklaştı. Geçen ay İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizinin yüzde 4’ten yüzde 4,25’e çıkartıldığını açıklamıştı.


Geri Dön