27 / 04 / 2024

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans planlamacısından kritik açıklama: Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz!

Finans Planlamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya kullanıcısı Türkiye'de faiz işinin tutmadığını ve tutmayacağını söyleyerek, ekonomiyi değerlendirdi. 



Finans Planmamacısı Profesör lakaplı X sosyal medya hesabından, enflasyona mücadele adı altında faizleri değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu. Peofesör, asgari ücretten vergilere kadar tüm konuyu sosyal medya hesabı X'ten masaya yatırdı. Profesörün paylaşımnınn  altına ise onlarca yorum geldi. İşte o açıkama ve gelen yorumlar....

Profesor @ProfesorsTeam
- Enflasyonla mücadele adı altında faiz dayanmış %47.5'e...

- Kredi musluğu kapanmış. Ne konut, ne taşıt, ne ihtiyaç. 

- Vergiler arttırılmış. kurumlar vergisi %20'ye düşmesi gerekirken, %25'e. KDV ise %18'den %20'ye çıkarılmış. 

- Kira artışları %25 ile sınırlandırılmış. 

- MTV çifter çifter alınmış.

- İkinci el araç satışlarına 6000 km 6 ay şartı gelmiş, sıfırından fazla fiyat yazılması engellenmiş. 

Ve... seçime 3 ay kala asgari ücrete %50 zam. Sanki bakanlık ödüyor maaşları, bu bambaşka bir konu. 

Sen bu ülkenin en dip maaşını alan adama %50 zam yaparsan dövizi de enflasyonu da o kadar arttı say. 

Sıkı para politikası gerçekten müthiş. Sıkı görünümlü bol kese politikası.

TCMB, aylardır boşu boşuna faiz artırıyorsun, bunlar bize tümüyle zarar olarak dönecek. Türkiye'de faiz işi tutmadı, tutmaz. Bu işten vazgeçmen gerektiğini aylardır söylüyorum, vazgeç.


Zeka Fırtınası @Zekafirtinasi Kârlı politikalar beklerken, enflasyonla mücadele adı altında çözümler getirilmemiş.⁤⁤ Faizler yüksek, vergiler arttı. Ekonomik tedbirlerde daha dengeli bir yol izlenmeli.

Devletin ekonomi politikaları bizi mahvediyor. Faiz artışı, vergi yükselişi, kredi kısıtlamaları... İşte Türkiye'⁤⁤nin "enflasyonla mücadele" adı altındaki gerçekleri. Ama asgari ücrete %50 zam yapmak, gerçekten mi?

Deniz @YFSRSA ''Bu maaş zammı %2,5 luk fark yaratıyor enflsyon beklentisinde. Kredi kartına taksit imkanını kaldırmayı düşünüyorlar. Bu asgari maaş farkı sandığınız gibi tüketime dönmeyebilir. Bu durum da enflasyon için olumlu olabilirse, faiz artışı biter, bir müddet sabit kalır.''

shippp @ttr1_ttr: ''Peki ne olmalı?faiz düşük,maaşlar düşük, çalışan kesim iyice Bangladeş halkı misali fakir, geçim sıkıntısı artmış ama işveren/siyasetçi kesim ülkemiz uçuyor diye masallar anlatıyor..bu mu olsun?ucuz ticari kredi dağıtılırken, maaşlı kesim enflasyonda ezilirken hiç ses çıkmıyordu.''


osman ötken @OsmanOtken'' Tek care TL’ye altın standartının gelmesi yani altın rezervin kadar TL basacaksın. Eskiden Dolar’ın altın standartı oldugu gibi ama kimse bunu yaptırtmaz.'' dedi.

 

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön