29 / 04 / 2024

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Prof. Dr. Selva Demiralp'ten Hafize Gaye Erkan yorumu: Merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş!

Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü ve Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu Direktörü olarak görev yapan Selva Demiralp'ten Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportaj için flaş bir değerlendirme geldi. İşte o paylaşım...



Yaklaşık 6 ay önce yurtdışından gelerek paranın patronluğunu üstlenen Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet’e verdiği özel röportajda Türkiye ekonomisinin bulunduğu noktayı değerlendirdi, kısa ve uzun vadedeki yol haritasını paylaştı. 

Söz konusu röportaj için Koç Üniversitesi'nde Ekonomi Profesörü ve Koç Üniversitesi-TÜSİAD Ekonomik Araştırmalar Forumu Direktörü olarak görev yapan Selva Demiralp'ten flaş bir değerlendirme geldi.

Para politikası analizleriyle dikkat çeken, ekonomi dünyasının önde gelen ismi Selva Demiralp resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/SelvaDemiralp üzerinden yaptığı paylaşımda Merkez Bankası iletişiminin iyileşmeye başladığına dair umutlanmaya başlamışken gelen bu röportajın talihsizlik olduğunu belirterek, "Merkez bankasının bağımsızlığını derinden sorgulatan, geride kaldığını umduğumuz emir komuta zinciri ile para politikası yapıldığı anlayışının canlı olduğuna dair ipuçları veren, iktisattaki temel kavram olan "rasyonel birey" kavramını gözardı eden, teknik tutarsızlıkları olan, merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş" dedi.


İşte Selva Demiralp'in o paylaşımı

"Merkez bankası iletişiminin iyileşmeye başladığına dair umutlanmaya başlamışken gelen bu röportaj talihsizlik olmuş. Merkez bankasının bağımsızlığını derinden sorgulatan, geride kaldığını umduğumuz emir komuta zinciri ile para politikası yapıldığı anlayışının canlı olduğuna dair ipuçları veren, iktisattaki temel kavram olan "rasyonel birey" kavramını gözardı eden, teknik tutarsızlıkları olan, merkez bankasına faydadan çok zarar verecek bir röportaj olmuş: https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ahmet-hakan/vatandasin-kemeri-zaten-siki-42376770

 

Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yorum gecikmedi, "Malumun ilanı olmuş"

"Ekonomik aktörlere istediği mesajı vermiş"

 

"Çok talihsiz bir açıklama olmuş"

"Yandı gülüm keten helva"

 

"Krak çıplak demiş, olanı biteni özetlemiş"

"Ne kadar zorlama bir yorum olmuş"

 

Merkez Bankası başkanı neden annesinin evinde yaşıyor? Özgür Demirtaş, anlamadım dedi! Vatandaş cevap verdi!

Merkez Bankası Başkanı Erkan: "İstanbul’da ev bulamadık, kiralar çok yüksek annemlere yerleştik"

Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan: Büyükşehirlerde kira artışları yavaşlıyor!

Geri Dön