Ekonomi

Fındık fiyatları ile ilgili son durum! 22 Ağustos’u kaçırmayın!

Fındık alımlarına dair belirlenen tarihler merakla araştırılıyor. İşte 2022 fındık fiyatlarına ve alımlarına dair detaylar!Fındık fiyatları açıklandı mı 2022? Fındık fiyatları ne kadar? soruları yanıtlarını arıyor

Fındık fiyatlarına ve alımlarına dair Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO), yazılı açıklamada bulundu. Fındık fiyatları açıklandı mı 2022? Fındık fiyatları ne kadar? soruları yanıtlarını arıyor.

İşte fındık fiyatları açıklandı mı 2022? Fındık satış ve kilogram fiyatı ne zaman açıklanacak? sorularına dair merak edilen detaylar…

Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO), fındık fiyatlarına dair yazılı açıklamada bulundu. TMO, fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının karşılanması ile pazarlama kaynaklı sıkıntıların giderilmesi için kabuklu fındık alım fiyatlarının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hasat dönemi öncesi açıklandığı bir kez daha hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Temmuz Cumartesi günü Ordu’ya gerçekleştireceği ziyareti sırasında fındık fiyatlarını da açıklama yapması beklenmişti. Fındık üreticisinin enflasyona ezdirmeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 ile 60 lira seviyesinde bir fiyat açıklama yapacağı da düşülmüştü. Üretici de artan maliyetleri nedeniyle ihraç ürünü olan fındığın 3,5 ve 4 dolar seviyesinde bir fiyatlandırma olması gerektiğini dile getirmişti.

Fiyatlara dair son noktayı Toprak Mahsulleri Ofisi koydu. Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) yapılan açıklamada; ortalama fiyatın 54 TL olacağı belirtildi ve açıklamada, "2022/2023 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre; Giresun kalite için 53 TL, levant kalite için 52 TL, sivri kalite için ise 51 TL olacağı açıklandı. Bakanlığımızın üreticilere vereceği destek ödemeleri ile birlikte düşünüldüğünde ortalama fiyat 54 TL olacaktır. Ayrıca yüksek randımanlı fındığa, geçmiş yıllarda olduğu gibi randıman farkı ilave edilecektir" şeklinde açıklamada bulunuldu.

ALIMLAR 22 AĞUSTOS'TA BAŞLAYACAK!

Fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarının tamamlandığı kaydedilen TMO açıklamasında, "Kabuklu fındık alımlarına 22 Ağustos tarihinde başlanacak olan alımlar, önceki yıllarda olduğu gibi randevulu yapılacaktır.

Üreticilerimiz, 15 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri ile 'www.tmo.gov.tr' internet adresi üzerinden randevularını alınacaktır.  Üreticilerimizin TMO'ya ürün teslim ederken rutubetten dolayı sıkıntı yaşamamaları için ürünlerini kurutmaya azami özen göstermeleri gerekmektedir" açıklamada bu ifadelere yer verildi.

Denizbank mobil uygulaması neden çalışmıyor? 1 Ağustos 2022 Denizbank mobilbank çöktü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı! İşte detaylar!

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili müjde! İşte detaylar!