27 / 04 / 2024

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.



Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantı açılışında önemli açıklamalarda bulunan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, konuşmasına geçmiş Kurban Bayramını ve Türk Milleti’nin gelecek Zafer Bayramı’nı kutlayıp başladı. 

17 Ağustos Marmara depremi hakkında da konuşan Başkan Geyikçi, yaşanan afeti unutmadıklarını söyleyerek, depreme karşı duyarlı ve hazırlıklı olunması gerektiğinden bahsetti. Korona vakalarındaki artışı da vurgulayan Başkan Geyikçi, “Serbestlik bize ağır geldi. Vaka sayıları artıyor. Tedbiri elden bırakmamak lazım” diye konuştu. 

Başkan Geyikçi’nin açılış konuşmasından sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Bu kapsamda bütün mahallelerin yer aldığı imar planı kapsamında Sahilkent ve Kum mahallelerinde taban oturum uygulamasının kaldırılarak, taban alanında kullanımın isteğe bağlı olarak, yüzde 40’a kadar uygulanabilmesi eklenerek kabul edildi. Ayrıca Yenimahalle için eski yapılaşmaların bulunduğu alan kentsel dönüşüme uygun hale getirildi, eski planda dağınık olan resmi kurum alanları, park alanları, eğitim tesisleri alanları ve benzeri sosyal donatı alanları için bütüncül bir plan üretti.

Ayrıca ilçede yeni yapılması planlanan binalarda bulunan gün ısı depolarının görüntü kirliliği oluşturmaması için kompozit yada benzeri yapı malzemesi ile kamufle edilmesi ve bir standart kapsamında yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Diğer yandan Kum ve Sahilkent mahallelerinde 7 metrelik yollar, 10 metre olarak planlandı. Konut alanında kalan 12 metre ve üstü yollarda istenilmesi halinde ticaret yapılabilecek şekilde plan notu getirildi. Hasyurt mahallesi Kolaklar bölgesinde yer alan ve mülkiyet sorunu olduğu için yenilenemeyen Kolaklar İlkokulu binası sorunu yapılan imar planı değişikliği ile çözüme yaklaştı. 18 uygulamasının tamamlanmasının ardından yeni okul yapılması planlanıyor.


Geri Dön