28 / 04 / 2024

Finike Devlet Hastanesi'nin temeli Ocak ayında atılacak!

Finike Devlet Hastanesi'nin temeli Ocak ayında atılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike’ye iki müjde birden verdi. Başkan Türel, Finike’nin yıllardır beklediği Devlet Hastanesi ve Adliye binasının proje aşamasına geldiğini belirtti.




Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nu makamında ziyaret etti. 

Milletvekili Gökçen özdoğan Enç'e, Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Necati Bahçeci, Ak Parti ilçe Başkanı Ömer Esen, kadın kolları, gençlik kolları üyeleri ve partililer eşlik etti. 

Milletvekili Enç, Başkan Kaan Osman Sarıoğlu ile ilçe Koordinatörü Necati Bahçeci'den ilçenin sorunlarına ilişkin bilgi aldı.  Başkan Sarıoğlu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Emin Akın ilköğretim Okulu öğrencilerinin Cengiz Topel ilköğretim Okulu'nda eğitim gördüğünü ve bu nedenle okulda ikili öğretim yapıldığını söyledi. İkili öğretim nedeniyle küçük yaşta çocukların sıkıntı yaşadığını anlatan Başkan Sarıoğlu, yeni yapılacak okulun 2015-2016 yılına yetiştirilmek üzere yatırım programına alınması gerektiğini söyledi. 


YÖNETİLEMEYEN BİR SÜREÇ VAR

Milletvekili Enç, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılan Emin Akın ilköğretim Okulu ile ilgili, okulun yıkılmasının ardından yönetilemeyen bir süreç yaşandığını ifade etti. Okula ilişkin seçim öncesi belediye tarafından 750 bin TL taahhüt edildiğini kaydeden Milletvekili Enç, "Daha sonra yönetilemeyen bir sürece girilmiş ve yapımı Milli Eğitim Müdürlüğü'ne devredilmiş. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yıllık planlamasında okulun yapımına ilişkin bir planlama yok. Ancak 2015-2016 yılında eğitime açılmak üzere yatırım programına alınması noktasında gereken çabayı göstereceğiz" dedi. 


EĞİTİM YATITIMLARINDA HAYIRSEVER KATKISI ÖNEMLİ 

Okul yatırımlarında hayırseverlerin desteğinin çok önemli olduğunu belirten milletvekili Enç, şöyle dedi: "Milli eğitim olarak hayırseverlerin desteği noktasında Antalya birinci. Derslik sayısının neredeyse yüzde 60'ını hayırseverler vasıtasıyla yapıyoruz. 

Antalya bu konuda örnek bir il ve bu hayırseverlerimizin sayesinde oluyor. Zaten millet ve vatan için çözüm noktasında elbirliğiyle hareket etmeliyiz. Devlet olarak da, milli eğitim ve sağlık noktasında kesinti yapmıyoruz. Finike'de yapılması planlanan hastanenin temeli de ocak ayının ilk çeyreğinde atılmış olacak." 


Finike Akdeniz Gazetesi


Geri Dön