28 / 04 / 2024

Finzoom: Ekim'de 120 ay vade ile 100 bin TL konut kredisi için en düşük yıllık maliyet oranı yüzde 12,33!

Finzoom: Ekim'de 120 ay vade ile 100 bin TL konut kredisi için en düşük yıllık maliyet oranı yüzde 12,33!

Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Ekim'de yaşanan faiz artışları ile yüzde 14.46 oldu. Ekim'de120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı yüzde 12,33 ve en yüksek yıllık maliyet oranı ise yüzde 15,82..



 

FinZoom Finansal Analisti Gökhan Göğebakan tarafından kaleme alınan Banka Kredileri Analizi Ekim Raporu şöyle:

"Konut Kredilerinde Ekim AyıKonut kredileri faiz oranlarında yılın ikinci çeyreğinden beri yükselişine Ekim ayında da devam etti. Ekim ayının başında gözlemlenen düşük faiz indirimleri yaşanan ÖTV artırımının etkisinde kalarak ay sonuna doğru ciddi faiz artırımları gerçekleşti. Ancan diğer yandan Merkez Bankasının TL mevduat munzam faiz oranlarını indirmesi ve açıklanan kredi hakim miktarlarının geçen seneye oranla düşük olması önümüzdeki aylarda kredi faiz oranlarında muhtemel faiz indirimlerinin yaşanması bekleniyor. Zira kredi hacmi düşen bankaların yılın son çeyreğinde faiz oranlarını bir miktar daha indirip 2011de pazardan daha fazla pay sahibi olmaya çalışacaklardır.

Faiz oranlarının genelde artmasının yanı sıra piyasada çok uygun faiz oranlarıyla konut kredisi bulabilmek mümkün gözüküyor. Örneğin Şeker Finansın sunduğu konut kredisi ile 360 ay vadede %0,99 faiz oranı ile konut sahibi olabilirsiniz ya da Ziraat Bankasının sunduğu Kurban Bayramına özel konut kredisi ile 120 ay vadede %1.02 faiz oranı ile konut sahibi olabilirsiniz. Konut kredisi faiz oranlarını Finzoom üzerinden takip edebilir ve anında online başvurunuzu yapabilirsiniz.

Eylül ayında %13.93 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Ekim ayında yaşanan faiz artışları ile beraber %14.46 olarak gözlemlendi. Ekim ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %12,33 en yüksek yıllık maliyet oranı %15,82 olarak gözlemlendi.


Tüketici Kredilerinde Ekim

Tüketici kredileri de konut kredileri gibi Ekim ayında cuzi bir faiz artışının etkisindeydi. Ancak bankaların bayram kredisi ürünlerini raflara sürmesi ile beraber faiz oranlarında bir miktar gerileme yaşandı. Ancak bu indirimler şuan için yeterli seviyede olmadığından Finzoom Yıllık Maliyet oranında ciddi bir düşüş gerçekleşmedi. Yılın son çeyreğinde artık bankaların kozlarını oynayıp faiz oranlarını mümkün olduğu seviyede geriye çekmesi ve pazardan daha fazla pay almaya çalışmaları beklentiler arasında. Şu sıralar kredi kullanmak isteyen tüketicilerin piyasayı takip etmesinde yarar var. Zira faiz oranları çok değişken olduğundan her an kullanmak istedikleri kredi ürününde faiz artışı ya da indirimi gerçekleşebilir. Eylül ayında %20,24 olarak gözlemlenen Finzoom Ortalama YMO, Ekim ayında %20,04 olarak gözlemlendi.

Finzoom.com.tr Hakkında

Finzoom Türkiye, Finzoom Financial Guide Networkün Türkiye şubesidir ve Türkiyenin ilk finansal ürün ve kredi karşılaştırma portalıdır. Maliyet oranları hesapları ve bankaların kredi ürünlerinde analiz yaparak banka ürünlerinin nabzını tutan tek kuruluştur. www.Finzoom.com.tr tüm bankalardan kredi oranları ile ilgili tam bilgi toplar ve bu bilgileri açık, objektif olarak karşılaştırmaya sunar. Amacımız, tüketici bilinci sağlamak ve tüketicinin doğru krediyi seçmesinde tarafsız olarak yol göstermektir."

www.finzoom.com.tr

[email protected]

 


Geri Dön