Ekonomi

Fırıncılar Odası Başkanı Balcı'dan flaş ekmek zammı açıklaması: Pazartesi'den itibaren zamlar iptal

İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun bazı illerinde ekmeğe yapılan zamlar tartışmalara neden oldu. Fırıncılar Odası Başkanlığı bugün Samsun'da ekmek fiyatlarına gelen zamları masaya yatırdı ve toplantı sonrası flaş bir açıklama geldi.Fırıncılar artan maliyetleri gerekçe gösterirken İTO, kendilerine bağlı fırınlarda ekmeğin 3,5 liradan satılacağını açıklamıştı

İstanbul’da 210 gram ekmeğin fiyatının 20 Haziran'da 5 liraya çıkmasının ardından tartışmalar da başladı. Fırıncılar artan maliyetleri gerekçe gösterirken İTO, kendilerine bağlı fırınlarda ekmeğin 3,5 liradan satılacağını açıklamıştı.

İstanbul’da, 4 liradan satılması bile henüz resmi onay almayan 210 gram ekmeğe geçtiğimiz hafta başında zam geldi. 210 gram ekmek 5 liradan satılmaya başlandı. Ekmeğe gelen zamlara vatandaşlar tepki gösterdi. Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, Üsküdar, Kadıköy ve Ataşehir'de ekmeğe yapılan zamların genel bir tavır olmadığını zamların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Tüm bunların ardından İBB Halk Ekmek A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama ise 250 gram halk ekmeğin satışının 2 liradan devam edeceğini bildirdi.

İstanbul başta Anadolu'nun bazı illerinde fırıncıların artan elektrik, işçi, un fiyatları ve mazot fiyatlarını gerekçe göstererek ekmeğe yaptıkları zamların iptal edildiği açıklandı.

Fırıncıların belediye zabıtasından 14 bin lira ceza yemeyi göze alarak yaptığı zamların 27 Haziran Pazartesi gününden itibaren geri çekileceği bildirildi.

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İstanbul'un 3 ilçesinde ekmeğin 5 liradan satılmasıyla ilgili, "Yapılan çalışma neticesinde Üsküdar, Ataşehir ve Kadıköy'de ekmeğin 5 liradan satılmasına Pazartesi gününden itibaren son verilecek" dedi.

Balcı, Samsun'da bir otelde düzenlenen "Mesleki Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda, ekmek fiyatlarına ilişkin değerlendirmelerde buldu.

Son zamanlarda kamuoyunda gündeme gelen "İstanbul'da ekmek 5 lira oldu" konusuna değinen Balcı, "Geçen hafta İstanbul'un 3 ilçesinde ekmek 5 lira uygulaması başladı. Yasal olmayan uygulamanın doğru olmadığını ifade ettik. Türkiye'de azami ekmek kilogram fiyatı 20 lira. Siz 200 gram ekmeği 5 liradan satarsanız bu, 20 liranın üzerinde bir fiyat oluyor. Meslektaşlarımızın bu yanlıştan döneceğini, yasal olmayan bu uygulamanın sürdürülebilir olmayacağını ifade etmiştik. Bu hafta itibarıyla bu yanlıştan döneceklerini söylemiştim. Yapılan çalışma neticesinde bu 3 ilçede 5 lira uygulaması son bulmuş oluyor pazartesi gününden itibaren." diye konuştu.

 

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Şeker fiyatlarına gelen zamların arkasında ne var artışlar vatandaşa nasıl yansıyacak? İşte son gelişmeler

BDDK'nın kredi adımından sonra dolarda kıyamet senaryosu: Pazartesi günü eğer bu olursa kıyamet kopar

TOGG'un şarj süresi ve menzili açıklandı! Aracın kullanılacağı iller de belli oldu

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Altın fiyatları FED'in koşulsuz taahhütü sorası düşüşe geçti! Uzmanlardan 'derin' uyarı

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete ara zam miktarının açıklanacağı tarihi duyurdu