Sektörel

Fırsatçılar o ilde konut fiyatlarını uçurdu! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın açıklanmasından sonra fırsatçılar da düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon lira arttı.Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası’nın açıklanmasından sonra fırsatçılar da resmen düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, ilan sitelerinde birçok eve bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon TL arttı.

‘2. ele kredi yok’

Yaptığı açıklamada 2. elde konut finansman desteği olmamasına rağmen ikinci el konutlarda bile fahiş fiyat artışları olmaya başladığını dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Gülcan Altınay, söz konusu kampanyanın açıklanmasıyla fiyatlara zamlar yapılmaya başlandığını söyleyerek, aslında ikinci elde zaten konut finansman desteği olmadığını kaydetti. Açıklamasında hatta her sıfır konut da bu destekten faydalanamayacağını söyleyen Gülcan Altınay, fakat buna rağmen piyasayı yükseltmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bazı konutlara bir günde yüz binlerce lira zam yapıldı. Bazı evlerin fiyatları 1 milyon Türk Lirası arttı. 4 Ocak’a kadar durağan devam eden ilanlara bir anda zamlar yapıldı" diye konuştu.

'İlgi artacak'

Yaptığı açıklamada Tekirdağ bölgesinde de birçok ilanın fiyatlarının arttığını dile getiren Gülcan Altınay, pandemi ile beraber Tekirdağ ve ilçeleri büyük ilgi görmeye başladığını söyleyerek, bu ilginin devam ettiğini söyledi. Açıklamasında ayrıca fabrikaların da bu bölgeye gelmeye devam ettiği için büyük bir göç dalgasıyla karşılaşılacağını kaydeden Gülcan Altınay, o nedenle çok sayıda yeni konut yapılması gerektiğini belirtti. Altınay ayrıca, son dönemde de satılık evlere ilgi arttığını belirterek, bu kampanyayla daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Müteahhitlere denetim

Yaptığı açıklamada fırsatçılık yapanların denetleneceğine de dikkat çeken Altınay, söz konusu kampanyanın amacının arzda oluşan sıkıntının normale dönüştürülmesi olduğunu kaydederek, müteahhitlerin konut üretebilmesinin sağlanması ve vatandaşların konuta rahat erişebilmesinin sağlanması olduğunu dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada dolayısıyla herkesin elini taşın altına koyması ve kısa vadede kazanç düşünülmemesi gerektiğini belirten Altınay, fiyat artışlarının önüne geçilmesi için uzun zamandır konut fiyatları takip altında tutulduğunu ve fiyat artışı yapan müteahhitler bu kampanyaya dahil edilemeyeceğini söyledi.

Konut fırsatçılarına ceza yolda! Bakanlık tek tek inceleyecek!

Orta gelir konut kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelir konut projesi şartları nelerdir?

Bakan Kurum tek tek açıkladı! Konut sahibi olmayan kalmayacak!