Altın & Dolar

‘Fırtına yaklaşıyor’ diyen İslam Memiş’ten Aralık ayı için çok önemli gram altın uyarısı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aralık ayında gelecek kusursuz fırtınaya değinerek çok önemli bir uyarı yaptı.

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Finans Analisti ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, resmi Youtube hesabından yine dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

İslam Memiş açıklamasında "Ben sizi Aralık ayına hazırladığımı yeniden anımsatmak isterim. Aralık’ta beklediğim o kusursuz fırtınanın bir noktada ayak sesleri gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.

İslam Memiş açıklamasında yatırımcıların izlemesi gereken yolu açıklayarak piyasaları ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: "Varlıklarınıza sahip çıkın ve özellikle altın ve gümüş tarafında her düşüşü bir alım fırsatı şeklinde değerlendirmenizi yeniden anımsatmak isterim. 3 bin 15 Türk Lirası seviyelerine  kadar gerileyen bir gram altın vardı ve diğer videolarımda kademeli alım yapmak suretiyle bu işi bitirin uyarılarım vardı. Bu haftayı ya da önümüzdeki haftayı iyi değerlendirin. Bizim ons altın tarafında düşüş beklentimiz ve beraberinde gram altın tarafında düşüş beklentimiz vardı. Bu hafta bu düşüşleri yeniden görmeye devam ediyoruz. 

İSLAM MEMİŞ'TEN ÇOK ÖNEMLİ GRAM ALTIN UYARISI

BİST 100 ENDEKSİ

Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen Borsa İstanbul 100 endeksi 9 bin 28 puanda yüzde 1.14 lük yine satış var. Yine yukarı yönlü hareketler sergiledi fakat kalıcı olamadı. 9 bin 176 puan seviyelerine kadar yükselmişti yeniden 9 bin puan seviyesinin üzerinde tutunacak mı yakından takip etmeye devam edeceğiz.

DOLAR

Dolar kuru 34 TL 20 kuruş seviyesinde resmi kur tarafında. Fakat serbest piyasalara bakıldığı zaman resmi kurun altında bir dolar TL kuru var. Bu da demek oluyor ki resmi kurda da bir düşüşler göreceğiz. Serbest piyasalarda döviz daha ucuz.

EURO/TL KURU

Euro TL kuru 37 TL 56 kuruş seviyelerinde fakat serbest piyasalarda yine fiziki tarafta daha düşük bir kur var euro TL kurunda. 37.28-37.42 TL kurundaki fiyat. Euro tarafındaki değer kayıpları sürdükçe hem makas açılıyor hem daha ucuza giden bir euro
var. Euro’dan herkes kaçtığı için biraz daha piyasalarda ucuz Euro bulma imkanınız var.


ONS ALTIN

Yatırımcıların yakından takip ettiği ons altın 2 bin 628 dolar seviyelerinde. Takip ettiğimiz bant aralığı yine aynı değişmedi. 2 bin 580, 2 bin 680 dolar aralığı. 2 bin 603 dolar seviyelerine kadar geriledi. 2 bin 580 dolar seviyeleri ile alakalı beklentim sürüyor ve buradaki yol haritamız şuydu kademeli alım yapmak suretiyle bu işi bitireceğiz bu ay içerisinde. Alım yapan arkadaşlarımızın aşağıda 2 bin 550-2 bin 600 dolar, aralığında 2 bin 580-2 bin 575-2 bin 590 125 125 bu şekilde olacak şekilde bu sayfayı tamamen kapatması gerekiyor. Ons tarafta yine 2 bin 580 dolar seviyesini beklemeyi sürdürüyoruz.


GRAM ALTIN

Gram altın serbest piyasalarda 3 bin 15 TL seviyelerine kadar gerilemişti. En azından yarısını almak suretiyle ile bu işi kapatın. Evet aşağıda 2 bin 980 TL destek seviyeleriyle alakalı beklentimiz ons nedenli sürmekte fakat riske atmamak için gelen haber akışları bayağı can sıkıcı olduğu için yine yüzde 50 alım yapmak suretiyle bu işi bitirin uyarılarım vardı. Benim yine aynı düşüncem geçerli şu anda. 3 bin 15 TL seviyesinden alanlar iyi bir biçimde karar verdiğini görüyoruz. Ons altını takip etmek suretiyle iki kez kademeli alım yapabilirler. Gram altın TL fiyatında yine sene sonunda beklentimiz malum 3 bin- 3 bin 500 TL aralığında 3 bin 100-3 bin 200 3 bin 300 gibi. Böyle rakamları her ay görmeyi sürdüreceğiz.

GÜMÜŞ

Gümüşün ons fiyatı 30.90 yani 31 dolar seviyelerinde. Yüzde 1.54 artıda. Gümüş tarafında malum 0,30 dolar seviyelerine kadar sert bir şekilde gerileme vardı. Gümüş pozisyonunu kapatanlar bence iyi bir karar vermiş oldu. Gümüşün gram fiyatı 33 TL 87 kuruş seviyelerinde. 35,5 lira seviyelerinden gerilemişti. Burada da dün alım yapanlar bana göre iyi bir karar verdi."

 

Bir asgari ücretlinin ev alması için çalışması gereken süre!

1988'den bu güne İstanbul'da dolar bazlı konut fiyat endeksi nasıl değişti? 

Açlık sınırı 20 bin lirayı, yoksulluk sınırı 70 bin geçti!