03 / 05 / 2024

Fiskobirlik borç ödemek için gayrimenkul satacak!

Fiskobirlik borç ödemek için gayrimenkul satacak!

Piyasaya girmek ve 84 milyon TL’yi bulan borçlarını kapatmak için FiskobirlikTrabzon’daki gayrimenkullerini satışa çıkardı



Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "TMO ile birlikte SGK ve üreticiye toplam 84 milyon lira civarında bir borcumuz var. Birliği tekrar eski güçlü günlerine döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle piyasaya giremediğini ve alımlarda etkin rol üstlenemediğini ifade eden Başkan Bayraktar, “Birlik yönetimi olarak bunu aşmak ve eski günlere getirmek için tüm imkanları değerlendiriyoruz. Trabzon’da 44 milyon TL değerinde gayrimenkulümüz var. Bunu TMO’ya teklif etti. 25 milyon liralık borcumu kapatmalarını ve geriye kalan parayla depolarında bulunan fındığı işlemeyi teklif ettik” diye konuştu.
Yaşanan sorunun aşılması için hükümet desteğinin şart olduğunu belirten Bayraktar, “FİSKOBİRLİK’in ayağa kalkması ve piyasada tekrar müdahil bir kurum haline gelmesi için hükümet desteği şart. Bizim olmadığımız bir piyasada ürün fiyatları üretici lehine oluşamaz, bunu yaşayarak gördük. Hükümetimiz, üretici ’mağdur’ olmasın diye fındık alımlarında bir süre için TMO’yu görevlendirdi. Yılda 45-50 bin ton fındık işleyen bir entegre tesisimiz var. Bu tesis çalışmalı ki birlik para kazansın ve tüm borçlarını ödesin. Bir yıl sonraki alım sezonu için kendini hazır hale getirsin" diyerek sözlerini bitirdi.
AA

Geri Dön