06 / 05 / 2024

Fiskobirlik gayrimenkullerini satışa çıkardı!

Fiskobirlik gayrimenkullerini satışa çıkardı!

FİSKOBİRLİK Piyasaya girmek ve TMO´ya olan borcunu ödemek için Trabzon´daki gayrimenkulleri satışa çıkardı



Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, "TMO ile birlikte SGK ve üreticiye toplam 84 milyon lira civarında bir borcumuz var, birliği tekrar eski güçlü günlerine döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, FİSKOBİRLİK´in son yıllarda yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle piyasaya giremediğini ve alımlarda etkin rol üstlenemediğini ifade etti.

Birlik yönetimi olarak bunu aşmak ve birliği eski günlerine getirmek için tüm imkanları değerlendirmeye çalıştıklarını anlatan, Bayraktar, şunları söyledi: "Piyasaya girmek ve TMO´ya olan borcumuzu ödemek için Trabzon´daki gayrimenkulleri satışa çıkardık. Bunun bedeli 44 milyon liradır. TMO´ya 25 milyon lira borcumuz var. Burayı TMO´nun almasını istedik, borcumuzu ödemeyi ve geriye kalan parayla depolarında bulunan fındığı işlemeyi teklif ettik. TMO ile birlikte SGK ve üreticiye toplam 84 milyon lira civarında bir borcumuz var. Birliği tekrar eski güçlü günlerine döndürmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bundan üç hafta önce sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Yaşadığımız sorunu ve bunun çözümü için ortaya koyduğumuz bu düşünceyi anlattık. Bizimle yakından ilgilenen sayın Başbakan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile görüşmemezi istedi. Sayın bakanlarla görüştük. Bu görüşmelerden olumlu sonuç bekliyoruz."

-"HÜKÜMET DESTEĞİ ŞART"-

Bayraktar, FİSKOBİRLİK´in ayağa kalkması ve piyasada tekrar müdahil bir kurum haline gelmesi için hükümet desteğinin şart olduğunun altını çizerek, şöyle devam etti: "FİSKOBİRLİK´in olmadığı bir piyasada ürün fiyatları üretici lehine oluşamaz, bunu yaşayarak gördük. Hükümetimiz, üretici ´mağdur´ olmasın diye fındık alımlarında bir süre için TMO´yu görevlendirdi. Biz de hükümetimizden bize, ortaya koyduğumuz öneri doğrultusunda, bu görevin verilmesini bekliyoruz. Yılda 45-50 bin ton fındık işleyen bir entegre tesisimiz var. Bu tesis çalışmalı ki birlik para kazansın ve tüm borçlarını ödesin. Bir yıl sonraki alım sezonu için kendini hazır hale getirsin."

Bayraktar, ortaya koydukları önerinin gerçekleşmesi ve kaynak bulmaları halinde piyasaya gireceklerini ve piyasa şartlarına göre ürün alacaklarını kaydetti.
AA


Geri Dön