Ekonomi

FİSKOBİRLİK yeni sezon fındık alımına 12 Ağustos'ta başlayacak!

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK) yeni sezon fındık alımlarına 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacağı kaydedildi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklama kapsamında, birliğe bağlı 50 kooperatif ile tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade etti.

Geçen senelerde olduğu gibi bu sene de üreticilerin mahsullerini peşin, emanet ya da vadeli ödeme usulünde teslim alacaklarını aktaran Bayraktar, üreticilere, FİSKOBİRLİK'ten fiyat almadan fındığı satmamaları çağrısı yaptı.

Öte yandan Bayraktar, faaliyet gösterdikleri tüm bölgelerde aktif olarak fındık alımı gerçekleştireceklerinin altını çizerek, "Bu doğrultuda üreticilerimizin aksaklık yaşamamaları için gerekli altyapı çalışmalarını gerçekleştirdik. Araç, personel ve benzeri gibi eksikleri olan kooperatiflerimizin eksiklerini tamamladık." diye ifade etti.

Ürünlerin yüzde 50 randıman hesabı usulüne göre değerlendirilerek alınacağını kaydeden Bayraktar, "Üzerine randıman farkını da yine üreticilerimize ödeyeceğiz. Fiyatımız her zaman olduğu gibi, serbest piyasanın üzerinde olacak. Üreticilerimiz ister peşin ister emanet isterlerse de vade usulü ürünlerini teslim edebilecekler. Ürünlerini peşin teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri 24 saat içerisinde beyan ettikleri hesaplarına yatırılmış olacak." diye değerlendirdi.

Harmandan fındık alımı uygulamasının devam edeceğine dikkati çeken Bayraktar, üreticilerin harmanlarında çuvala koydukları fındıklarını, herhangi bir hamaliye, nakliye ve benzeri kesintiler olmadan kapılarından alacaklarını da belirtmiş oldu.

Ayrıca, Bayraktar FİSKOBİRLİK'in üreticinin göz bebeği olduğunu belirterek, şunları kaydetti: "FİSKOBİRLİK ne kadar güçlü olursa, üreticilerimiz de o kadar güçlü olur. FİSKOBİRLİK ne kadar kalkınırsa, fındık üreticileri de o kadar kalkınır. Ortak üreticilerimiz kooperatiflerimizi, birliğimizi sahiplendiği sürece FİSKOBİRLİK piyasada daha etkin bir konuma gelecektir. Bu sebeple bütün üreticilerimizi FİSKOBİRLİK'e ortak olmaya ve fındık teslim etmeye davet ediyorum." dedi.

Fındık son dakika gelişmesi! Yeni dönem fındık fiyatları tek tek açıklandı! Ek ödeme de yapılacak... 

Fındık alım fiyatı 150 TL! Çiftçiler şimdi rakamlar açıklandı! 

Altın uçmadı resmen fırladı! Altın yatırımcısı köşeyi döndü! 1 gram altın bugün ne kadar oldu? 17 Temmuz altın fiyatları

Serbest piyasa fındık fiyatları: Ordu, Samsun fındık fiyatı ne kadar oldu? 26 Haziran 2024 il il fındık fiyatları!