28 / 04 / 2024

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Fitch Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yükseltti.



Fitch, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun eylül sayısını "Çin Endişeleri Artıyor" başlığı altında yayımladı. Türkiye ekonomisinin bu yıla yönelik büyüme tahmini yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltti.Ü

FİTCH TÜRKİYE'NİN BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nda Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmini yüksetti

Açıklanan raporda, dünya ekonomisinin bu yıl tahmin edilenden biraz daha hızlı büyümesinin beklendiği  fakat Çin'in emlak piyasasında derinleşen çöküşün küresel büyüme beklentilerine gölge düşürdüğü, parasal sıkılaşmanın ise ABD ve Avrupa'daki talep görünümü üzerinde giderek daha fazla baskı oluşturduğu belirtildi.

Küresel ekonomik büyüme tahmininin bu yıl için yüzde 2,4 seviyesinden yüzde 2,5'e yükseltildiği belirtilen raporda, bunun bu yıl şu ana kadar ABD, Japonya ve Çin hariç gelişmekte olan piyasalardaki "şaşırtıcı direnci" yansıttığı aktarıldı.

Yayımlanan raporda küresel ekonominin gelecek seneye yönelikbüyüme beklentisinin yüzde 2,1'den yüzde 1,9'a düşürüldüğü, dünya ekonomisinin 2025 yılında ise yüzde 2,8 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Fitch Türkiye nin büyüme tahminini yükseltti!
ABD'DE RESESYON ENDİŞESİ

Raporda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) sıkılaşma politikasına rağmen ülkedeki hızlı tüketim artışının bu yıl da devam ettiğine işaret dildi. Bu durumun istihdam ve ücretlerin hızla artmasından kaynaklandığı aktarıldı.

Raporda, iş gücü talebinin son aylarda yavaşladığına ve iş gücü piyasası soğumaya devam etmesi halinde ücret enflasyonunun daha da düşeceği belirtildi. 

AVRO BÖLGESİNDE BÜYÜME AŞAĞI YÖNLÜ

Avro Bölgesi'ndeki toparlanmanın ise enerji şokundan sonra durduğu, şimdi dünya ticaretindeki ve Çin'deki yavaşlamadan kaynaklanan yeni dış zorluklarla karşı karşıya olunduğu belirtilen raporda, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) sıkılaşmasının kredi büyümesi üzerinde baskı yarattığı aktarıldı.

Açıklanan raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıla yönelik büyüme beklentisinin yüzde 0,8'den yüzde 0,6'ya ve gelecek yıl için yüzde 1,4'ten yüzde 1,1'e düşürüldüğü belirtildi. 

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Altın alıp satmak isteyenler aman dikkat! Altın fiyatlarını gören şok olacak! 14 Eylül Perşembe altın fiyatları

Doların kaderi 5 gün sonra resmen belli olacak! Elinde avucunda doları olanlar hazır olun!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön