27 / 04 / 2024

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch Ratings, Türkiye ekonomisine ilişkin bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin not görünümünü yükseltti. Bu kritik değerlendirmenin ardından bir de açıklama geldi.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Türkiye ekonomisi ile ilgili bir değerlendirme yayımladı ve yayımlanan değerlendirme notunda Türkiye’nin kredi notunu ‘B’ olarak teyit etti. Not görünümünü iki senenin ardından ‘negatif’ten ‘durağan’a revize etti. Bu olumlu gelişmenin ardından Fitch Ratings’tan bir de açıklama geldi.

 Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

Fitch'ten Türkiye ekonomisi ile ilgili olumlu açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak yapılan değerlendirmede not görünümünün revize edilmesinin ‘daha geleneksel politika karışımına dönüşü’ yansıttığı ifade edildi. Kararın ardından açıklama yapan Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe Bloomberg Haber Televizyonuna konuk oldu ve burada basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Arispe konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) para politikası araçlarından faizi kullanmaya başladığını görüyoruz. Belirsizlik kapsamında azalma olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye, makroekonomik dengesizliklere son verebilmek amacıyla şu anda daha geleneksel araçları kullanıyor. Daha önce belirsizlik ortamı vardı. Yani, büyümeyi önceleyen bir politika uygulanıyordu. Fakat yine de bazı belirsizlikler devam ediyor” şeklinde konuştu.

 Fitch Ratings’tan Türkiye ekonomisine ilişkin olumlu açıklama!

TÜRKİYE'NİN EN GÜÇLÜ YANLARINDAN BİRİ

Türkiye’nin en güçlü yanlarından birinin de borç ödeme kabiliyetini kuvvetlendirmesi olduğuna vurgu yaparak açıklamasına devam eden Arispe, yeni ekonomi yönetiminin nitelikli isimlerden meydana geldiğini ve zorluklarla başa çıkabilecek isimler olduğunu ifade etti. "Uzun vadeli zorluklarla başa çıkabilecek isimler var" şeklinde değerlendirmede bulunan Arispe, "Büyümeden feragat etmeden enflasyonu düşürmeye odaklanılması belirsiz bir ortam meydana getiriyor. Gelecek dönemde parasal sıkılaştırmanın ne kadar hızla devam edeceği son derece önemli olacak. Türkiye ile ilgili risk algısının değişip değişmediğini takip edeceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, Fitch Ratings, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin kredi görünümünü revize etmişti.
Kuruluştan konu ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunun "B" olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği ifade etmişti.
Söz konusu açıklamada, görünümün "durağan"a güncellenmesinin kısa vadeli makrofinansal istikrar risklerini azaltan ve ödemeler dengesi baskılarını hafifleten daha geleneksel ve tutarlı bir politika bileşimine dönüşü yansıttığın altı çizilmişti.
GIPTA borsada ne zaman işlem görecek? Halka arz kaç lot verdi?

Migros'ta saç kurutma makinesi 199,90 TL’ye, Türk kahvesi makinesi 329 TL’ye, Huawei bluetooth kulaklık 799 TL’ye düştü!

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön