28 / 04 / 2024

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme tahminini bu yıl için, 2023 başında yüzde 2,7 olarak tahmin ederken, ekonominin ilk çeyrekte dirençli kalmasının etkisiyle yüzde rakamı 3,2'ye yükseltti.



Dünya Bankası’nın, Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun haziran sayısı yayımladı. Türkiye ekonomisinin büyüme rakamlarının revize edildiği raporda, bu yıl yüzde 3,2, gelecek yıl yüzde 4,3 ve 2025'te yüzde 4,1 büyüme beklendiği belirtildi. Dünya Bankası, ocak ayında Türk ekonomisinin 2023'te yüzde 2,7, 2024'te yüzde 4 büyüyeceğini tahmin etmişti.

Dünya Bankası, Türk ekonomisine ilişkin büyüme beklentilerini revize etti!

Raporda, Türkiye'nin şubat ayı başında iki büyük depremle sarsıldığı hatırlatılarak, bu depremlerin kaybının 2021 GSYH'sinin yüzde 4'ü oranında olduğu belirtildi. Bankanın yayınladığı raporda, yeniden inşa çabalarının yatırımı desteklemesinin beklendiği ifade edildi. Döviz kurundaki değer kaybı ile birlikte yüksek cari açık ve düşük net döviz rezervlerinin de önemli handikaplar oluşturduğuna dikkat çekildi. Türkiye'nin, Avrupa ve Orta Asya bölgesi büyümesinde önemli rol oynamaya devam ettiği ve ekonomisinin 2023'ün ilk çeyreğinde dirençli kaldığı da öne çıkarıldı.

KÜRESEL EKONOMİDE KESKİN YAVAŞLAMA

Küresel ekonomik büyümenin keskin bir şekilde yavaşladığının belirtildiği raporda, artan küresel faiz oranları ile yükselen piyasa ve gelişmekte olan ekonomilerde finansal stres riskinin arttığı ifade edildi. 2022 yılında yüzde 3,1 olan küresel ekonomik büyümenin 2023’de yüzde 2,1'e gerileyeceği raporda kaydedildi. Rapora göre dünya ekonomisi gelecek yıl yüzde 2,4 büyüyecek ve bu rakam 2025'te yüzde 3 olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön