29 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacaklarını söyledi. Işıkhan, “İş gücü piyasalarını, istihdam artışı yaratmak üzere güvenceli bir şekilde esnek hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.



Bakan Işıkhan,  Ankara  Ticaret Odası'nda (ATO) çiçekçilik ve aktarlık mesleklerinin Mesleki Yeterlilik Kurumu'nca tanınmasına yönelik toplantıya katılım sağladı. Işıkhan'a, ATO Başkanı Gürsel Baran ve bunun yanı sıra, sektör temsilcileri eşlik etti. Stantları gezip, sektör temsilcilerinden bilgiler alan Işıkhan, ardından katılımcılara bir konuşma yaptı. Işıkhan, Orta Vadeli Program'ın (OVP) Türkiye'nin makro politikaları, temel ekonomik büyüklükleri, toplam gelir ve gider öngörülerini, bütçe dengesi gibi değişkenleri içeren temel politika dokümanı olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

'İNSANIMIZA YÖNELİK YATIRIMLARI SÜREKLİ ARTIRACAĞIZ'

OVP çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na ilişkin önemli politika ve amaçların bulunduğunu söyleyen Işıkhan, "İnsanımıza dair yatırımları devamlı artıracağız. İlk olarak gençlere ve kadınlara dönük istihdam politikalarımıza odaklanacağız. İş gücü piyasalarını, istihdam artışı oluşturmak üzere güvenceli biçimde esnek duruma getireceğiz. Eğitimde ve istihdamda kendine yer bulamayan gençlere, genç kızlara ve kadınlara dönük çalışmalarımız olacak. Genç ve kadın girişimcilik başta olmak üzere ekosistemimizi geliştireceğiz. Ayrıca, mesleki eğitimi özel sektörle beraber geliştireceğiz. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları ve yeterlilikler hazırlanacak. Meslek standartlarında gerekli yenileme işlemleri yapılacak. Aynı zamanda, yeşil ve dijital yetkinlik açığı kapatılacaktır. Bunun yanı sıra, savunma sanayisi, yapay zekâ, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji ile uzay teknolojileri gibi stratejik konularda nitelikli iş gücü yetiştirmeye yönelik kamu-üniversite-özel sektör iş birliği programlarını uygulamaya koyup, var olanları da güçlendireceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan resmen açıkladı! İstihdamda yeni dönem başlıyor!

'2,5 MİLYONU AŞKIN VATANDAŞ MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ KAZANDI'

Mesleki Yeterlilik Kurumu vasıtasıyla bugüne kadar 901 ulusal meslek standardı, 650 ulusal yeterliliğinin hazırlandığını ifade eden Bakan Işıkhan, "Kurumumuz, ulusal meslek standardı ve yeterliliklere uygun ölçme, değerlendirme ve belgelendirme faaliyetlerini yürütmek üzere 278 sınav ve belgelendirme kuruluşunu yetkilendirmiş; kuruluşlarca gerçekleştirilen sınavlar neticesinde 2,5 milyonu aşkın insanımıza mesleki yeterlilik belgesi kazandırmıştır. Bu çerçevede, Ankara'da 183 bin 259 insanımız, mesleki yeterlilik belgesi almıştır. Kurumumuz vasıtasıyla yürüttüğümüz tüm bu faaliyetleri, sektörlerle iş birliği kapsamında katılımcı bir yaklaşımla yürütüyoruz" dedi.

En düşük emekli maaşı 10 bin 332 TL olacak! Detaylar peş peşe geldi! İşte son gelişmeler...

Başvuru yapana 33 bin 387 TL para yardımı! 3 aylık sigorta girişinin olması yeterli!

Yeni dönemde memur ve emekli maaşları nasıl olacak? Detaylar peş peşe açıklandı!


Geri Dön