04 / 05 / 2024

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren son dakika haberi! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Zam hesabı değişti..

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren son dakika haberi! Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Zam hesabı değişti..

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren trafik sigortasında yeni dönem başlıyor. Trafik sigortasında zam hesabı değişti. İşte ayrıntılar...



Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren trafik sigortasında zam oranı değişti. Artış oranı artık yeni oluşturulan maliyet endeksine göre belirlenecek. Trafik sigortası primlerinde mayıs ayına kadar her ay yüzde 5 artış kararı alınmıştı. Yeni uygulamayla zamda üst sınır netleşti.

TRAFİK SİGORTASINDA YENİ HESAPLAMA!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SDDK) bu oranları 2 katına kadar artırma yetkisi bulunuyor.

Ocak ve şubat aylarında artış yüzde 10 oldu. Mart ve nisandaki artış ise yüzde 5’te kaldı. 

Mayıs ayından itibaren hesaplamada yeni bir evreye geçilecek. Bu tarihten sonra fiyatlar hasar maliyeti endeksine göre belirlenecek.

 

MAYISTAN İTİBAREN BAŞLIYOR!

Yeni uygulamayla mayıs ayı zam oranı üst sınırı yüzde üçüncü Maliyet endeksini en fazla asgari ücret artışı etkiliyor.

Kazaların hasar ödemeleri mevcut asgari ücret düzeyine göre belirleniyor. Asgari ücrete temmuzda zam yapılmazsa bu trafik sigortasında da fiyatın çok fazla artmayacağı anlamına geliyor.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASINDA YENİ DÖNEM

Zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe sorununa çözüm odaklı geliştirilen "Sigorta Aracıları Teklif Platformu" bugün itibarıyla uygulamaya alındı.

Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (SEDDK) usul ve esaslarını belirlediği platform uygulamasında, trafik ruhsatı olan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu tutularak sisteme entegre edildi. 

Trafik sigortasında yeni dönem başlıyor! Fiyatlar değişiyor mu?

Zorunlu trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Arabası olanlar dikkat! Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem bugünden itibaren başlıyor!

 


Geri Dön