27 / 04 / 2024

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.



S&P, Türkiye’nin kredi notu görünümünü güncellediğini duyurdu. S&P tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin kredi notunun ‘B’ olarak teyit edildiği, kredi notu görünümünün de ‘politika değişikliği’ sebebiyle ‘negatif’ten ‘durağan’a çevrildiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele ve doları düşürme için politika faizini haziran ayından bu yana 21,5 puan artırarak yüzde 30 seviyesine çıkardığı, mali bozulmanın dengelenmesi için bazı dolaylı vergileri devreye aldığı hatırlatıldı.

Standard & Poor’s’dan Türkiye ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Yenilenen siyasi belirsizliklerin sona ermesiyle beraber 2026 yılına kadar yeni ekibin Türkiye ekonomisini dış borçla finanse edilen tüketimden uzaklaştırarak daha dengeli dış ve mali hesaplara, daha kabul edilebilir enflasyon seviyelerine doğru tekrar dengeleyebileceğine inanıldığının vurgulandığı açıklamada, ‘durağan’ kredi notu görünümünün ortodoks para politikalarının tekrar uygulanması nedeniyle Türkiye’nin kredi itibarına ilişkin dengeli riskleri yansıttığı belirtildi.

Açıklamada, para ve maliye politikalarının etkinliği ve bağımsızlığının yükselirken, Türkiye’nin ödemeler dengesi pozisyonunun, özellikle de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net döviz rezervlerinin güçlenmesi durumunda görünümün pozitife çevrilebileceği paylaşıldı.

Türkiye ekonomisine yönelik büyüme öngörülerine de yer verilen açıklamada, ülke ekonomisinin 2023’te yüzde 3,5 ve 2024’te ise yüzde 2,3 büyümesinin tahmin edildiği kaydedildi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

TCMB BAŞKANI ERKAN, TBMM’DE SUNUM YAPACAK

Öte yandan, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM'nin 28’nci Dönem 2’nci Yasama Yılı'na başlamasından sonra 3 Ekim tarihinde TBMM’De milletvekilleriyle ilk defa bir araya gelecek.

Erkan'ın, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim tarihinde toplanacak Komisyonda, milletvekillerine sunum yapması bekleniyor.

TCMB Başkanı Erkan'ın, global gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası doğrultusunda kapsamlı bir sunum yapacağı öngörülüyor.

TCMB'nin son zamanlarda aldığı faiz ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması ile ilgili kararlarının yanı sıra enflasyona yönelik gelişmelerin, toplantının ön plana çıkan başlıklarını oluşturması planlanıyor.

Emekliye yüzde 25,29 zam ve 12 puan refah payının detayları peş peşe belli oldu! İşte son gelişmeler...

İkinci el ve sıfır konut ve araç satışı yapacaklar dikkat! İlan sitelerine sil baştan düzenleme! 1 Kasım’da başlıyor!

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön