19 / 05 / 2024

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP), Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltti ayrıca kredi notu görünümünü de "pozitif" olarak korudu.

Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/ICanAdvisory üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'nin kredi derecelendirme notu B+ seviyesine güncellendiğini belirterek, bunun borsaya etkisi beklenirken bazı gerçekleri de göz ardı eden ekonomik değerlendirmenin söz konusu olamayacağını belirtti.

Dr. İbrahim Can'ın paylaşımı şu şekilde: 

Türkiye'nin kredi derecelendirme notu B+ seviyesine güncellendi. Bunu borsaya etkisi beklenirken aşağıdaki gerçekleri göz ardı eden ekonomik değerlendirme söz konusu olamaz.

-ABD ve AB vizesi almak çok zor.
-Ev sahibi olmak hayal.
-Asgari ücret, açlık sınırı altında.
-Temmuz'da ara dönem maaş zammı yok.
-Kredi kartı borç oranları tarihin en yüksek seviyesinde.
-Şirketlerin konkordato, iflas vb. finansal sıkıntıları tarihin en yüksek seviyesinde.

Bütün bunlara karşın çözümler elbette var. Ancak, toplumun psikolojisi öylesine bozuldu ki çözümlere karşı şiddet ve öfke patlaması yaşanıyor. Herkes en hızlı şekilde yoksulluğu gidermek ve rahata kavuşmak için hukuk ve ahlak dışı her türlü yola başvurmayı son derece normal görüyor. Çünkü herkes yapıyor savunması geliyor.

Yabancı yatırımcı gelecek ve kapalı ekonomi modeline can suyu olacak diye düşünüyorsanız bunu söyleyenlerin hiçbir bilgisi ve deneyimi olmadığına sizi temin ederim. Dünyanın en büyük iki yatırım bankacılığı ve finansal danışmanlık şirketi partnerleriyle görüştüğüm için kesin bilgidir.

Dr. İbrahim Can'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

Elie Saab Bosphorus lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Yabancıya gayrimenkul satışları masaya yatırıldı! Yabancı yatırımcılar en çok bu 10 ili tercih ediyor!

O şehir için 7 ile 7.6 büyüklüğünde deprem uyarısı! Deprem araştırmacısı olabilecekleri tek tek açıkladı ve uyardı! 


Geri Dön