Altın & Dolar

Fitch'ten son dakika yıl sonu dolar tahmini geldi! Dolar 2024 sonunda işte tam bu kadar olacak!

Fitch Direktörü ve Türkiye Analisti Morales yatırımcıların gözdesi dolar kurunun yıl sonunda ne kadar olacağını açıkladı. İşte son dakika yıl sonu dolar tahmini...

Pek çok kişi dolar kurunun ne kadar olacağı ile ilgili araştırmalar yaparken, Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales de konu ile ilgili çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre CNBC-e'ye konuşan Morales, Türkiye'nin ekonomi politikalarını değerlendirdi ve söz konusu bu politikaların gelecek kredi notu kararlarına etkilerine ilişkin ipuçları verdi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales açıklamasında "Mali ve gelir politikalarının, asgari ücret ayarlamaları gibi kararlar dahil olacak şekilde iç talebi soğutacak biçimde kalibre edilmesi muhtemel." ifadelerini kullandı.

ENFLASYON TAHMİNİ

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales merakla beklenen enflasyona tahminine ilişkin olarak "Türkiye'nin makroekonomik senaryosuna ilişkin Haziran 2024 güncellememizde, iç talebin dirençli seyri ve özellikle Nisan'da gözlenen beklenenden güçlü enflasyon ivmesi sebebiyle Mart'ta yüzde 40 şeklinde yıl sonu enflasyon tahminimizi yüzde 43'e yükselttik." ifadelerini kullandı.

Haber7'de yer alan habere göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) sene sonu enflasyon tahmini de Fitch'le hemen hemen aynı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2024 sonunda enflasyon tahminini geçtiğimiz Mayıs ayında güncellemiş ve yüzde 38'e çekmişti.

Fitch Ratings'ten enflasyon tahmini dışında bir de dolar tahmini geldi. Peki dolar kuru yıl sonunda ne kadar olacak? Dolar kuru yükselecek mi yoksa düşecek mi? Dolar 2024 yılı sonunda kaç TL olacak? İşte merak edilen soruların cevapları ve Fitch Ratings dolar kuru tahmini...

DOLAR 2024 SONUNDA İŞTE TAM BU KADAR OLACAK

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales açıklamasında Türk Lirası'nın geleceğiyle ilgili olarak. Türk Lirası'nın kademeli değer kaybı dezenflasyon yolunda bir engel olmadığını belirterek, dolar karşısında TL'nin yılı 36 TL seviyesinde kapatmasını beklediklerini söyledi. 

 

10 milyonluk dairenin kirası 50 bin TL, faiz getirisi 450 bin TL! Konut mu, faiz mi? 

Gürsel Tekin'den Beşiktaş'taki 19 bin metrekarelik askeri alandaki inşaata tepki: Derhal son verilmeli!

Emekli promosyonlarına zam müjdesi! Bankaların yeni promosyon rakamı sızdı, 30 bin TL ödemeyi duyanlar inanamadı!