03 / 05 / 2024

Fiyapı, Richa projesi ile 1 milyar dolar kar sağlayacak!

Fiyapı, Richa projesi ile 1 milyar dolar kar sağlayacak!

Toplam 2.5 milyar dolar ciro, 1 milyar dolar kar sağlamayı hedefleyen Fiyapı"nın Ankara"da yapacağı Richa projesi 150 metre ile başkentin en yüksek konut projesi olacak



Fiyapı, lüks konut sektörüne ˜dubleks villa konforunu tek kata yayan" ilk konsept olan ˜Richa"yı getirmeye hazırlanıyor. şžirket, müşterilerin daire yerine 350 m2"den 1000 m2"ye kadar değişen büyüklükte ˜katları" satın aldığı, odaları özel mimarlarla tasarladığı bu konsept ile 10"u İstanbul"da olmak üzere Konya"dan Gaziantep"e kadar 30 proje hayata geçirecek. Toplam 2.5 milyar dolar ciro, 1 milyar dolar kar sağlamayı hedefleyen Fiyapı"nın Ankara"da yapacağı Richa ise 150 metre ile başkentin en yüksek konut projesi olacak

Orta ve alt gelir grubuna hitap eden konut projeleriyle tanınan Fiyapı, bu yıldan itibaren lüks konut sektörünü dünyada da ilk olduğu belirtilen yeni bir konseptle tanıştırmaya hazırlanıyor. Dubleks villa konforunu tek kata yayma modeline dayanan ve ˜Richa" adını taşıyan konsept kapsamında, müşteriler normal bir daire yerine 350 metrekareden 1.000 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde ˜kat" satın alacak.

Türkiye çapında bir zincir olması hedeflenen bu konseptle örneğin 350 metrekarelik katlardan oluşan bir Richa kulesinde tek bir ev sahibine ayrılacak katta ayrıca bir hizmetçi odası ve sadece o kata özel bir havuz da olacak.
Minimum 20 katlı, 3.50 metre tavan yüksekliğiyle tasarlanacak Richa"ların en az 20, en fazla 100 daireden oluşacağını açıklayan Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, œTürkiye"de hatta dünyada bir ilk olan Richa konseptinde müşteriler dairelerini satın aldıklarında kaç oda istediğine kendisine özel tahsis edilecek mimarla karar verebilecek. Yani müşteriler 350 metrekare bir kat aldığında evini isterse 3+1, isterse 5+1 yapabilme imkanını bulacak. Her katın birbirinden farklı tasarlanacağı, hiçbir dairenin birbirine benzemeyeceği bu yeni konsept kapsamında kattaki hizmetçi eve mutfaktan girip çıkabilecek. Projede ayrıca 25 metrelik kapalı bir havuz ile alt katlarda toplantı salonları bulunacak diye konuştu.

2 milyon $"dan başlayacak

Richa konseptini İstanbul"da Kozyatağı başta olmak üzere Ataşehir, Bahçeşehir, şžişli, Suadiye, Erenköy gibi toplam 10 lokasyona taşımayı planladıklarını belirten İnan, 2011 sonuna kadar İstanbul"daki projelerin arsalarını almayı, Türkiye çapında ise İzmir, Ankara, Konya, Kayseri, Gaziantep ve Bursa başta olmak üzere toplam 10 ilde 30 proje inşa etmeyi hedeflediklerini kaydetti. Bu projelerde 700"ü İstanbul"da olmak üzere toplam 1000 daireyi satacaklarını ifade eden İnan, œRicha projelerine 3 yıl içinde başlayacağız. İnşaatları belli bir noktaya getirip satışı sonra yapacağız. Hedefimiz 5 yılda teslim edilecek projelerle toplamda 2.5 milyar dolar ciro, 1 milyar dolar da kar sağlamak dedi. İstanbul"daki ilk projelerinin Kozyatağı"nda projelendirildiğini söyleyen İnan, œ20 katlı projenin her katı 350 m2 olacak. En üst katında ise 700 m2 dubleks yer alacak. Fiyatların 2 milyon ile 5 milyon dolar arasında değişeceği projenin inşaatı Nisan"da başlayacak diye konuştu.

Ankara"nın en zengin iş adamlarını çankaya Köşkü"ne komşu yapacak

Ankara çankaya"da baharda inşaatına başlayacakları Richa"nın 150 metre yüksekliği, 5"i bodrum, zemin üstü 40 katıyla başkentin en yüksek ve lüks konut projesi olacağını kaydeden Fikret İnan, şöyle devam etti: œçankaya Köşkü"ne 700 metre mesafesi olacak projenin arsasını bir şahıstan 18 milyon 600 bin dolara satın aldık. 10 bin metrekare arazi üzerinde yükselecek projenin her katında 550 metrekare daire yer alacak. 40 daireli (40 katlı) proje, 24 ayda tamamlanacak. Projede katların fiyatları 2.5 milyon dolar ile 6 milyon dolar arasında değişecek. Haziran ayında satışa çıkarılacak ve 150 milyon dolar ciro beklediğimiz bu projenin Ankaralı zengin iş adamlarına kısa sürede satılmasını bekliyoruz.

Özel jetle seyahat, adada 1 hafta tatil fırsatı
veriyor

RIcha konseptini kendisinin geliştirdiğinin, amacının lükse yeni bir soluk getirmek olduğunun altını çizen Fikret İnan, œBugüne kadar ekonomik konut konseptini sürdürdük ancak şimdi gerçek anlamda lüksün Türkiye"de nasıl yapılacağını göstermek istedim. Klasik rezidans hizmetlerinin dışına çıkarak her daireye 5 araçlık kapalı otopark, çocuklara VIP minibüslerle servis ve 5 yıl boyunca her yıl 5 saat Fiyapı özel jetiyle ücretsiz seyahat imkanı vereceğiz. Ayrıca müşterilere  İzmir  Dikili"de satın aldığımız Garip Ada"da kuracağımız otelde 5 yıl boyunca 1"er hafta bedava konaklatacağız diye konuştu. Garip Ada"nın adını da Richa Adası olarak değiştireceklerini belirten İnan, œProjeyi kendimiz inşa edip işletme kararı aldık. 70 villa, 101 suit odalı otel yapacağız. Mayıs"ta inşaata başlıyoruz dedi.
Nihal Yuvacan/Vatan

 


Geri Dön