28 / 04 / 2024

Fiyapı Uludağ'da otel satın aldı, 5 otelle turizmciliğe giriyor!

Fiyapı Uludağ'da otel satın aldı, 5 otelle turizmciliğe giriyor!

Fiyapı, Garip Ada ve Almanya'da arsa operasyonlarından sonra turizmde üç proje daha geliştirdi. Başkan Fikret İnan, Uludağ'daki otel yatırımının ardından İstanbul ve Sakarya otelleri için adım atacaklarını söyledi  



Fiyapı, Garip Ada ve Almanya'da arsa operasyonlarından sonra turizmde üç proje daha geliştirdi. Başkan Fikret İnan, Uludağ'daki otel yatırımının ardından İstanbul ve Sakarya otelleri için adım atacaklarını söyleyerek, "İnşaatteki çalışmaları tamamladıktan sonra tamamen turizme yöneleceğim" dedi.

2007 yılında bu yana konut projelerine imza atan, özellikle de 'kaliteli bir konutun ucuza mal edilebileceği' anlayışıyla hareket eden Fiyapı, turizmcilik rotasındaki adımlarını hızlandırdı. Bugüne kadar 8 bin 260 ailevi evsahibi yapan Fiyapı, İzmir'deki Garip Ada operasyonu ve Almanya'da arsa satın alma harekatından sonra şimdi de Uludağ da bir otel aldı. Firmanın orta vadeli hedefinde ayrıca İstanbul Kozyatağı'nda bir iş oteli, Sakarya Bağdibi'nde bir otel açmak da var. Almanya'daki arsasına 1001 villalık bir otel yapmayı netleştiren Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, şu anda önceliği Bursa Uludağ'da yeni satın aldığı otele vermiş durumda. İnan'ın tüm otel işletmelerinde kullanacağı marka, konutta üst segmente hitap etmek için yarattığı Richa olacak.

50 yaşında tamamen turizm
İş planını beş yıl sonra 50 yaşına geldiğinde inşaat sektöründen çekilerek kuracağı otellerin işletmesini üstlenmek ve kendi adına bir üniversite açmak üzerine kurduğunu belirten Fikret İnan, otel yönündeki en önemli adımlardan biri olarak nitelendirdiği Uludağ'daki otelin ikinci bölgede bulunduğunu ve kaba inşaatın yüzde 70 oranında tamamlandığını belirtti. 500 yatak olarak planlanan otelin lüks konseptle hizmet vereceğini vurgulayan İnan, 330 odalı otele 20 milyon dolar daha yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi. Özsermayeyle tamamlayacakları yatırımı sene sonunda hizmete almayı planladıklarını ifade eden İnan, 12 ay boyunca açık kalacak otelin iş toplantılarının yapıldığı bir mekân haline geleceğini belirtti.

Almanya'ya villa
Fi Turizm isimli şirketle bunun dışında İzmir'de Garip Ada'ya bir otel, İstanbul Kozyatağı'na bir iş oteli, Sakarya'ya bir otel ve Almanya'ya villa konseptinde bir otel yapmayı planladıklarını bildiren İnan, "Amacımız inşaatlarını kendimizin yaptığı  oteller hayata geçirmek ve işletmek. Hazır bir oteli  alıp işletmeyeceğiz. Gelecek dönemde turizmin çok gelişeceğini düşündüğümüz için yatırımların bir kısmını bu mecraya aktardık. İnşaat sektörüyle ilgili hedeflerimizi realize ettikten sonra tamamen turizme geçme niyetindeyim diye konuştu.

GARİP ADA'DA 350 MİLYON DOLARLIK PLAN
Bir yıl önce  İzmir  Dikilideki 400 bin metrekarelik Türkiyenin tek imarlı adası Garip Adayı Dartar Ailesinden satın alan Fiyapı, böylelikle turizmciliğe merhaba demişti. Adaya Fi-İsland adını veren şirket, ada üzerinde 5 yıldızlı ve 5 bin yatak kapasiteli otel inşa edeceğini duyurmuştu. Ticari ve sosyal alanlarla birlikte adada 200 bin metrekarelik inşaat planlayan Fikret İnan, bölgedeki kaplıca suyu nedeniyle otelin sağlık turizmine hizmet vereceğini duyurmuştu. Yılın dokuz ayı boyunca açık kalacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefiyle planlamaların yapıldığı otele yolculukların da Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılması planlanmıştı. İnan, 350 milyon dolarlık bu yatırımın açılış tarihini de 2013 olarak ifade etmişti.

NEREYE, HANGİ YATIRIMI PLANLIYOR
Yer Yatırım
Garip Ada Satın aldığı adaya 350 milyon dolar yatırım yapacak
Bursa Uludağ'da otel satın aldı
İstanbul Kozyatağı İş oteli
Sakarya Otel
Almanya 1001 villalık turizm yatırımı


Geri Dön