Ekonomi

Flaş... Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Çok ağır cezalar geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stokçuluk yapanlara yönelik cezaları yeniden düzenleyeceklerini söyledi. Cezaların ağırlaştırılması bekleniyor. Bakanlıklar her ne kadar denetimleri artırsa da bu durumun önüne istenilen şekilde geçilemedi

Doların yükselmesini fırsat bilen çok sayıda market ve işletme, gerek stokçuluk gerek de etiket oyunu yaparak vatandaşın cebindeki paraya göz dikti. Bakanlıklar her ne kadar denetimleri artırsa da bu durumun önüne istenilen şekilde geçilemedi.

KABİNE TOPLANTISINDAN SONRA DUYURDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konu başlıkları arasında stokçular dar vardı.

AĞIR CEZALAR GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulara yönelik şunları söyledi: "Bazı ürünlerdeki fiyat artışları ne enerji fiyatları yükselişi, ne döviz kuru ne de enflasyonla izah edilmeyecek seviyelerdedir. Sırf aç gözlülük, fırsatçılık, tamahkarlıktan kaynaklanan fiyat artışları hukuk değil ahlak meselesidir. Dengesiz fiyatlamalara karşı mücadele ediyoruz. Denetimleri sıkılaştırdık. Stokçuluk ve fiyatları etkileme ile ilgili cezaları da yeniden düzenliyoruz. Üretim maliyetlerini dengeleyerek arzı arttırmaya ve fiyatları istikrara kavuşturmaya yönelik hazırlıklar yürütüyoruz."

3600 ek gösterge toplantısı için bakanlıktan flaş karar. Milyonların gözü bu toplantıdaydı 

 Konut sahibi olmak isteyenlere müjde! 0,99 faizli konut kredisi verilecek! 

Dolar beş ayın acısını çıkardı: 15 lirayı aştı geliyor hazır olun!