Sektörel

Folkart Bornova'da 400 lüks konut yatırımı yapacak

Şirket 150 milyon dolarlık yeni projesini tamamladığında kente toplam 265 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olacak

Folkart Narlıdere projesi ile 3 yıl önce gayrimenkul sektörüne hızlı bir giriş yapan ve Saya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Folkart, İzmir'e yatırımı sevdi. 100 milyon dolarlık Narlıdere projesini tamamlayan, Mavişehir'de 22 katlı rezidans inşaatına başlayan Folkart, yıl sonunda da Bornova'da 400 lüks konut yatırımına başlayacak. Bu projesi için 150 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek olan Folkart, üçüncü projesi tamamlandığında İzmir'e 265 milyon doların üzerinde yatırım yapmış olacak. Alsancak-Turan arasındaki "Yeni Kent Merkezi"nde iş merkezi inşa etme projesini, bölgenin imar planlarının davalık olması nedeniyle erteleyen Folkart, 400 lüks konut inşaatının ardından problemin çözülmesi halinde iş merkezini de hayata geçirmek istiyor.

NARLIDERE BİTTİ
İzmir'e yatırım yapmaktan çok memnun olduklarını ve bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını ifade eden Folkart Genel Müdürü Mesut Sancak, yeni projelerle yollarına devam edeceklerini söyledi. Folkart Narlıdere Evleri'nde inşaatı tamamladıklarını ve ay sonunda 100'e yakın dairede yaşamın başlayacağını anlatan Sancak, "Kriz dönemi olmasına rağmen, 168 dairelik projemizde yüzde 60 satış rakamlarına ulaştık. Kriz döneminde güçlü finansman yapımız sayesinde fiyatlar üzerinde hiç oynamadan faaliyetlerimizi sürdürdük. İzmir'e güzel bir eser kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Evlerimizi kadınlar ve çocuklar daha çok beğeniyorlar. 26 ayda böyle büyük bir projeyi tamamladık. 90 bin metrekare inşaatı hiç duraklamadan hayata geçirdik. Folkart Narlıdere'de profesyonel bir yönetim yaklaşık 50 kişi ile hizmetlerini sürdürecek. Biz de 3 yıl boyunca denetim yapacağız" dedi.

AB PLUS OLACAK
Kısa bir süre önce Mavişehir'de 22 katlı rezidans inşaatının da temellerini attıklarını vurgulayan Sancak, dubleks olarak 24 daireden oluşacak projenin de 15 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçeceğini vurguladı. Mavişehir'den sonra Bornova'da 400 konutluk lüks konut projesi için de çalışmalara başladıkları ve yıl sonunda temelleri atmayı planladıklarını anlatan Sancak, "Burada da AB Plus şeklinde lüks daireler olacak. Proje maliyetinin 150-170 milyon dolar olmasını bekliyoruz. Burada orta gelir grubunu hedefliyoruz" diye konuştu. Gayrimenkul almak isteyenler için şu anda en uygun şartların oluştuğunu ifade eden Mesut Sancak, fiyatların yüzde 30-40 düşük olduğunu, bununla birlikte konut faizlerinin de gerilediğini açıkladı. Bayramdan sonra özellikle Ekim ayında sektörde büyük bir hareketlilik bekledikleri, bununla birlikte fiyatlarında artık normal seviyelere ulaşacağına dikkat çeken Sancak, bu ay gayrimenkul alanların Ekim ayına göre en az yüzde 15 kazanç elde edeceğini sözlerine ekledi.

Alpark'lar 2010'da
İzmir'e konuttan sonra iş merkezi de kurmayı amaçladıklarını dile getiren Mesut Sancak, yeni kent merkezinde imar ile ilgili sıkıntıların sona ermesini beklediklerini açıkladı. 500-2 bin metrekare alanlarda perakendecilik hizmeti veren Alpark alışveriş merkezlerinin de halen İstanbul'da büyümesini sürdürdüğünü, 2010 yılının ikinci yarısında sonra İzmir'de de mağaza açmayı hedeflediklerini belirten Sancak, bu konseptte bir zinciri satın alarak İzmir'de birden 10-15 mağaza ile pazara girebileceklerinin altını çizdi.
Murat ŞAHİN/Yeni Asır