02 / 05 / 2024

Folkart Galeri hizmete açıldı!

Folkart Galeri hizmete açıldı!

Folkart Towers, Türkiye'nin en büyük sanat galerisi Folkart Galeri'yi sanatseverlerle buluşturdu. Prof. Dr. Haııs Zilch'in 'Ellerin Büyüsü' adlı koleksiyonuna ev sahipliği yapan galerinin açılışı gerçekleşti..



Folkart Towers, Türkiye'nin en büyük sanat galerisi Folkart Galeri'yi sanatseverlerle buluşturdu. Prof. Dr. Haııs Zilch'in 'Ellerin Büyüsü' adlı koleksiyonuna ev sahipliği yapan galerinin açılışı siyaset, iş ve sanat camiasından isimlerin katılımıyla gerçekleşti. 


Folkart Galeri'nin 800 metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyük sanat galerisi olduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkam Mesut Sancak, "Gerek İzmir'de gerekse Türkiye'de sanatın standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz. Picasso'nun 'Hayal edebildiğiniz her şey gerçektir' sözünden yola çıktık" dedi. Folkart Galerisi, başkanlığını gazeteci Doğan Hızlan'ın yaptığı, Hüsamettin Koçan, Habip Aydoğdu, Hanefi Yeter, Kemal Tufan ve Çerkeş Karadağ gibi önde gelen sanatçıların yer aldığı bir danışma kurulu tarafından yönetilecek. 'Ellerin Büyüsü' adlı sergisi, 15 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.


Dünya


Geri Dön