27 / 04 / 2024

Kültürpark yer altı otoparkı hizmete açıldı

Kültürpark yer altı otoparkı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesince yaptırılan Kültürpark Yer Altı Otoparkı hizmete açıldı



Törene katılan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hayırlı olsun" dileğinde bulunarak, otoparkın açılış kurdelesini kesti. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 1933 model otomobile binen Baykal, otoparkın bir kapısından girip, diğerinden çıkarak açılışı yaptı. Otopark, 16 bin metrekarelik alanda inşa edildi ve 594 araç kapasitesine sahip. Otopark alanının üzeri ile çevresi, yeşil alan olarak düzenlendi.

KÜLTÜRPARK YER ALTI OTOPARKI

Büyükşehir Belediye Meclisince Kültürpark alanının yeşil alan ve park olarak ayrılan bölümünde yer altı otoparkı yapılması yönünde 13 Temmuz 2004'te plan değişikliğine gidilmiş, değişiklik Konak Belediye Meclisi tarafından 2 Eylül 2005'te kabul edilmişti.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı odaların  İzmir  birimleri Kültürpark'ta otopark yapılmasına bilimsel, teknik, ekolojik ve sosyal gerekçelerle itiraz ederek, çeşitli açıklamalarda bulunmuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yer altı otopark inşaatını başlatmış, meslek odaları da konuyu yargıya taşımıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Ağustos 2006'da yaptığı açıklamada, yer altı otopark inşaatının İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı sonucu durdurulduğunu bildirmişti. Danıştay kararıyla 2008'in son aylarında yeniden başlatılan otopark inşaatı, 78. İEF'nin açılışına kadar tamamlandı.
AA


Geri Dön