30 / 04 / 2024

Folkart Towers, Avrupa 'nın en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak!

Folkart Towers, Avrupa 'nın en yüksek 5. ikiz kuleleri olacak!

Avrupa 'nın en yüksek binaları arasında Türkiye 'den katılan binalar çoğalıyor. Egeli Folkart Yapıb Avrupa 'nın en yüksek 5'inci ikiz kulelerini İzmir Bayraklı'da inşa ediyor



Avrupa 'nın en yüksek binaları arasında Türkiye 'den katılan binalar çoğalıyor. Egeli Folkart Yapıb Avrupa 'nın en yüksek 5'inci ikiz kulelerini  İzmir  Bayraklı'da inşa ediyor.

Kurulduğu günden bu yana İzmir 'de ayrıcalıklı projelere imza atan Folkart Yapı, Narlıdere ve Mavişehir projelerinde yakaladığı farklılığı Folkart Towers 'a da taşıdı. Satışların başladığı Folkart Towers,   Avrupa 'nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olarak İzmir 'in yeni kent merkezi Bayraklı 'da yükselecek.
İzmir'deki deneyimlerinden sonra Avrupa 'nın en yüksek beşincisi olarak nitelendirilen ikiz kuleleri yapmak için yola çıkan Folkart Yapı, tamamlandığında 200 metre yükseklikte 40 'ar katlı iki kuleden oluşması planladığı Folkart Towers için toplamda 150 milyon dolarlık bir kaynak ayırdı. 30 ayda tamamlanması planlanan Folkart Towers 'ta en üst katlara inşa edilecek seyir terasıyla İzmir Körfezi 'ni izleme imkanı yakalanırken projede alışveriş mekanları, ofis ve rezidanslar da yer alacak. Tüm inşaat aşamalarında en yeni ve gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı projede metrekare birim fiyatları ortalama 2 bin 500 dolar olacak.  

Bayraklı, Manhattan gibi olacak
Projenin tanıtım ve satış toplantısında konuşan Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak,   yeni projeleriyle İzmir 'in yeni kent merkezi Bayraklı 'da inşaat sektöründe çıtayı çok yükseğe çıkaracaklarını kaydetti. Beş yıl kadar önce inşaat çalışmalarına başladıktan sonra Narlıdere ve Mavişehir 'de önemli projelere imza attıklarını hatırlatan Sancak, Folkart Towers hakkında konuştu. Dünyada kullanılan en son teknolojilerle gerçekleştirilecek olan projenin karma özelliklere sahip olduğunu belirten “Projemizi karma olarak tasarladık. Dolayısıyla rezidans, ofis katları, alışveriş alanları yer alacak. Ayrıca ve seyir terasıyla İzmirlilere bulutların üstünde bir yaşamın kapılarını aralıyor. İş ve ev hayatının bir araya gelebileceği projede 8. ile 18. katların arasının ayrıldığı bölüme farklı büyüklükteki rezidanslar, her türlü isteğe cevap verilecek şekilde tasarlandı. Bu bölümün kat yükseklikleri ise 3.8 metre olarak tasarlandı. Tabi İzmir'in vazgeçilmezi olan balkonlarda unutulmadı ” dedi.

4 BİN Kİşžİ YAşžAYACAK
Yaklaşık 1.000 kişiye iş imkanı sağlayarak inşa edilecek proje; faaliyete geçtiğinde yaklaşık 4 bin kişinin çalışacağı ve yaşayacağı dev bir kompleks olacak. Toplam 27 bin metrekarelik alan üzerinde, 150 bin metrekarelik kapalı inşaat alanıyla 200 metre yükselecek şekilde geliştirilen iki blokta zemin katları alışveriş alanları olarak planlandı.Yapıda rezidans alanları, 80 ile 220 metrekare arasında planlanırken ofis alanları 60 metrekareden 1170 metrekareye kadar farklı büyüklüklere sahip olacak şekilde tasarlandı. Her iki kulede de konut, ve ofis katları yer almasına rağmen bu iki fonksiyon tamamen birbirinden ayrıştırılarak bağımsız girişler, asansörler ve koridor alanlarına yer verildi.

BAYRAKLI NASIL YÜKSELİYOR
İzmir 'in yeni iş ve yaşam merkezi   ilan edilen Bayraklı'nın yakın gelecekte çok katlı binaların yükseleceği bir bölge olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mesut Sancak, bölgenin kısa süre içinde Manhattan ve Maslak gibi birçok gökdelenin yükseleceği mükemmel bir çehreye ulaşmasını bekleyen isimlerden.


Geri Dön