29 / 04 / 2024

Folkart Towers projesinde ilk kulenin kabası tamamlandı!

Folkart Towers projesinde ilk kulenin kabası tamamlandı!

Folkart Yapının İzmir Yeni Kent Merkezinde yükselen projesi Folkart Towers'ın inşaatı önemli bir yol kat etti. İlk kulenin kabası tamamlandı. İkinci kule de hızla yükseliyor...



Folkart Yapının  İzmir  Yeni Kent Merkezinde yükselen projesi Folkart Towers'ın inşaatı önemli bir yol kat etti. İlk kulenin kabası tamamlandı. İkinci kule de hızla yükseliyor.



TÜRKİYE'NİN gönlünde her zaman yeri bir başka olan İzmir, son yıllardaki ticari ve turistik atılımlarıyla yatırım rekorları kırmaya devam ediyor. Artık kazanç ve yatırım için ilk hedef gösterilen İzmir, büyük bir enerjiyle büyümeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda özelleştirilecek İzmir Limanı ve İstanbul-İzmir Otoyolu'nun tamamlanmasıyla ticaret fırsatlarının katlanarak artacağı bölge, tüm ihtiyaçlara cevap verecek altyapı ve yatırımlarla göz doldurmaya başladı. 


Folkart Yapı, İzmir'e kazandırdığı seçkin ve ayrıcaklı projeleri; Folkart Narlıdere, Folkart Mavişehir, Folkart Paşalimanı ve Avrupa'nın 5. en yüksek ikiz kuleleri Folkart Towers ile sektörün İzmir'deki en başarılı temsilcisi olarak görülüyor. 


A BİN KİŞİ ÇALIŞACAK 


Folkart Yapı'nın İzmir'in yeni kent merkezinde yükselen iddialı projesi Folkart Towers'ın inşaatında önemli bir yol kat edildi. İlk kulenin kaba inşaatı sona erdi, ikinci kule de hızla yükseliyor. 2011 yılı Nisan ayında başlayan inşaat 2014 yılı Şubat ayında teslim aşamasına gelecek. 


Yaklaşık 10 bin kamyon hafriyat yapıldıktan soma başlanan inşaat tamamlanana kadar yaklaşık 12 bin 500 ton çimento, 20 bin 500 ton demir, 130 bin m3 beton, 30 bin m2 cam kullanılarak ekonomiye de önemli bir katkı sağlayacak. Tamamlandığında Avrupa'nın en yüksek beşinci ikiz kuleleri olacak, faaliyete geçtiğinde de yaklaşık 4 bin kişi çalışma imkanı bulacak. 



Sabah Gazetesi 


Geri Dön