06 / 05 / 2024

Folkart Yapı'nın Basmane projesinde AVM yok!

Folkart Yapı'nın Basmane projesinde AVM yok!

Folkart Yapı'nın Basmane Meydanı'ndaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı saptanan AVM'ye yer vermeme kararı aldığı bildirildi.



Folkart Yapı'nın Basmane Meydanı'ndaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı saptanan AVM'ye yer vermeme kararı aldığı bildirildi. 


Kamuoyunda "Basmane Çukuru" olarak bilinen alanı, TMSF'den 80 milyon dolara satın alan Folkart Yapı'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin üniversitelerle ortak çalışan trafik danışmanlık firmasına hazırlattığı bilimsel rapor, Basmane'de yapılacak bir AVM'nin, İzmir'in merkezine çok ciddi trafik yükü getireceğini gösterdi. Folkart Yapı, trafik raporu doğrultusunda, Basmane Projesi'ndeki AVM uygulamasını sonlandırdı. 


Folkart Yapı şirketi İzmir'de "Basmane Çıukuru olarak" bilinen Basmene meydanındaki projesinde, bölgede trafik yüküne neden olacağı tespit edilen alışveriş merkezine yer vermeme kararı aldı. 


Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'in kalbindeki dev projenin hazırlıklarının hızla sürdüğünü belirtti. Sancak, Türkiye'ye örnek olması düşünülen, dünyanın dikkatini çekmesi hedeflenen projede, bir AVM'nin kesinlikle yer almayacağını vurguladı. İzmir'e karşı kendini sorumlu hissettiğini ifade eden Sancak, bu nedenle yaptıkları her alışveriş merkezine işe İzmir'e saygı ve yer vermeme katkı penceresinden kararı aldı baktıkların belirte" rek şöyle konuştu:"Basmane'de planladığımız projeye de bu açıdan bakıp sunulan raporlara göre hareket ediyoruz. 


AVM yapmama kararımız, bize ticari olarak ciddi bir kayıp getirecek. Ama bu proje, İzmir'in prestij projesidir. Bu nedenle İzmir'in kalbine, yeni bir trafik yükü getirmek istemiyoruz. Orada İzmir'e çok yakışacak, büyük bir eser yaratacağız."Mesut Sancak, proje süresince bilgilendirdikleri  İzmir  Büyiikşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da Basmane'de AVM yapmama kararını olumlu karşıladığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:"Bölgede yapılacak bir AVM'den, merkezdeki esnaf da zarar görebilecek. Gelen seslere kulak vererek durumu İzmir Büyiıkşehir Belediyesi ile birlikte değerlendirip, ortak karara vardık. Proje hem bulunduğu alan Basmane hem de Kemeraltı gibi kent kimliği için simge olan yalcın bölgelere hareketlilik sağlayacak AVM'siz haliyle, merkez ve çevresindeki esnafa ciddi katkı getirecektir. Proje kapsamında yeni bir İzmir Biiyükşehir Belediyesi hizmet binası da kente kazandırılacaktır. Folkart Yapı Basmane Projesi yeni Kültürpark Projesi'yle de uyum içinde olacaktır." 


Hürses


Geri Dön