30 / 04 / 2024

Formula 1 pistini, piknikçiler ve acemi şoförler kullanıyor!

Formula 1 pistini, piknikçiler ve acemi şoförler kullanıyor!

Formula 1in 2012 takviminde yer alıp alamayacağı tartışılan Tuzladaki İstanbul Park şimdilik piknikçiler ve acemi şoförlere hizmet veriyor. Pistin çevresi özellikle hafta içi araba sürmeyi öğrenenler ve piknikçilerle doluyor



Yaklaşık 300 milyon liralık yatırımlarla 2005te hizmete sunulan ve Malezya Grand Prixine benzeyen virajlarıyla büyük beğeni toplayan İstanbul Park iki yıldır izleyicilerden yeterli ilgiyi göremiyordu. Büyük umutlarla faaliyete geçen İstanbul Park sadece Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından verimli bir şekilde kullanılıyor. Uluslararası motosiklet yarışmaları için Türkiyeden takım seçmelerinin ve diğer pist yarışlarının yapıldığı piste haftasonları motosikletler çıkıyor.

Terkedilmiş bir kasaba gibi

Motosikletler dışında İstanbul Park adeta terkedilmiş kasaba gibi. Pist, tesis ve çevresi haftaiçi tam bir sessizliğe bürünüyor. Sadece güvenlik görevlilerinin bulunduğu Formula 1 pistinin çevresinde Tuzla ilçesine bağlı polis ekipleri devriye gezerek asayişi sağlıyor. Hafta sonları ise piknik yapmak için Göçbeyli ve Ballıca gibi köylerden gelen aileler dışında pist çevresinde, otomobil kullanmayı öğrenenlere rastlanıyor. F1 pistini tepeden gören ve Beleştepe olarak anılan otopark alanında acemi şoförlere direksiyon eğitimi veriliyor.

Takvim net değil

Pistin kullanım hakkını elinde bulunduran Otomobil Sporları Federasyonunu ise takvimden çıkartıldıklarına dair resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekerek pistle ilgili umutlarını canlı tutuyor. OSF Başkanı Mümtaz Tahincioğlu pistle ilgili açıklamasında, Türkiye Grand Prixsi için Formula 1 yöneticileriyle görüşmelerin sürdürüldüğünü belirterek, Durumumuz gelecek hafta belli olacak. Türkiye takvimden çıkarılırsa tekrar Formula 1e dönmesi çok zor demişti.
Dünyanın en büyük spor organizasyonuna sahne olan Formula 1 yarışlarına toplam 7 kez ev sahipliği yapan 130 bin seyirci kapasiteli İstanbul Park, iki yılda tamamlanmıştı.
Milliyet


Geri Dön