Genel

Forum Ankara Outlet'ten 50'şer liralık alışveriş çeki

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, "Krizin çözümü kendimizde" dedi

Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.

TOBB Başkanı burada yaptığı konuşmada, insanların "kriz" denilince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarını söyledi. Bugünlerde dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözümü de kendimizde" dedi.

Bu anlayıştan hareketle 29 meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanyayı düzenlediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözüm noktalarından biri bizsek biri de hükümetin sağlayacağı katkılardır. Türkiye genelinde otomobil, bilgisayar ve beyaz eşya firmaları başta olmak üzere herkes bu kampanyaya katıldı. Yani Türk özel sektörü kendi üzerine düşüne gerçekleştirdi" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Kimse işini kaybetmesin... Krizden çıkışın yolu alışveriş" deniliyorsa tulumbaya su dökmek gerektiğini dile getirdi ve Forum Ankara'yı da "tulumbaya su döktüğü" için kutladı. Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da firmalarının Türkiye'ye olan inancını göstermek için bu kampanyaya dahil olduklarını söyledi. Şu ana kadar Türkiye'ye 4 milyar avro yatırım yaptıklarını belirten Eyüboğlu, yatırımlarının krize rağmen devam edeceğini dile getirdi.

Eyüboğlu, alışveriş çeki uygulamasıyla ilgili bilgi verirken de 31 Ağustos'a kadar hafta içi her sabah Forum Ankara'ya gelen ilk 100 kişiye belirlenmiş mağazalarda kullanılmak üzere 50'şer liralık alışveriş çeki
vereceklerini söyledi.

TOBB Başkanı ve Eyüboğlu, daha sonra bazı vatandaşlara alışveriş çeklerini verdi ve çeşitli mağazaları ziyaret etti. Uygulamanın ilk günü olması ve Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle ilk 100 kişiye değil sıraya giren herkese çek verildi. (AA)

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler 

Ankaralı 50 TL'lik alışveriş çeki için birbiriyle yarıştı!
 
TOBB'un ekonomik krize karşı başlattığı 'Kriz Varsa Çare De Var' kampanyası çerçevesinde Forum Ankara Outlet gelen ilk 100 kişiye 50 TL'lik hediye çeki dağıttı. Çeki alabilmek için sabah erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar kapıların açılmasıyla birlikte AVM'nin içine hücum etti

Küresel ekonomik krize karşı piyasayı canlandırmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan 'Kriz Varsa Çare De Var' kampanyası çerçevesinde Ankara'da bir AVM'nin düzenlediği 50 TL'lik hediye çeki kampanyası vatandaşların onlarca metrelik kuyruğa girmesine neden oldu. Vatandaşlar kapıların açılmasıyla birlikte birbirleriyle yarışırcasına, 50 TL değerinde ve bazı mağazalarda kullanılan hediye çeklerinin dağıtıldığı standlara doğru hücum etti.  'Kriz Varsa Çare De Var' kampanyası çerçevesinde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu  insanların 'kriz' denilince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca da ekonomik krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarının altını çizdi.

Her sabah gelen ilk 100 kişi çeki alacak
Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen 'Kriz Varsa Çare De Var'' başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı. Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da firmalarının Türkiye'ye olan inancını göstermek için bu kampanyaya dahil olduklarını söyledi ve 31 Ağustos'a kadar hafta içi her sabah Forum Ankara'ya gelen ilk 100 kişiye alışveriş çeki vereceklerini açıkladı.

Kendine tişört aldı
Hisarcıklıoğlu, 'Kimse işini kaybetmesin... Ekonomik krizden çıkışın yolu alışveriş'' deniliyorsa tulumbaya su dökmek gerektiğini dile getirdi ve Forum Ankara'yı da 'tulumbaya su döktüğü'' için kutladı. Daha sonra bir mağazaya giren Hisarcıklıoğlu, kendi başlattıkları kampanyaya destek olmak için bir tişört satın aldı. Tişörtü basın mensupları ve vatandaşların önünde üzerine tutarak deneyen Hisarcıklıoğlu, kasada nakit ödeme yaptı.

Krizin çözümü kendimizde
Hisarcıklıoğlu bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, 'Krizin çözümü kendimizde'' dedi.Bu anlayıştan hareketle 29 meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün 'Kriz Varsa Çare De Var'' başlıklı kampanyayı düzenlediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu şunları söyledi: 'Krizin çözüm noktalarından biri bizsek biri de hükümetin sağlayacağı katkılardır. Türkiye genelinde otomobil, bilgisayar ve beyaz eşya firmaları başta olmak üzere herkes bu kampanyaya katıldı. Yani Türk özel sektörü kendi üzerine düşeni gerçekleştirdi.''

İlk gün hatırına herkese verildi
Kampanyaya yoğun ilgi gösterilince ilk günün şerefine TOBB Başkanı'nın 'Kimseyi boş çevirmeyelim' ricası kırılmadı, 100 kişilik sınırlama kaldırıldı ve sıraya giren herkese çek dağıtıldı. Şanslılar hediye çeklerini TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan aldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Eyüboğlu, daha sonra bazı vatandaşlara alışveriş çeklerini verdi ve çeşitli mağazaları ziyaret etti.

Akşam

50 liralık alışveriş çeki dağıttılar      
 
Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.Uygulama 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, "Krizin çözümü kendimizde" dedi.

Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.

TOBB Başkanı burada yaptığı konuşmada, insanların "kriz" denilince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarını söyledi.
Bugünlerde dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözümü de kendimizde" dedi.

Bu anlayıştan hareketle 29 meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanyayı düzenlediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözüm noktalarından biri bizsek biri de hükümetin sağlayacağı katkılardır. Türkiye genelinde otomobil, bilgisayar ve beyaz eşya firmaları başta olmak üzere herkes bu kampanyaya katıldı. Yani Türk özel sektörü kendi üzerine düşüne gerçekleştirdi" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Kimse işini kaybetmesin... Krizden çıkışın yolu alışveriş" deniliyorsa tulumbaya su dökmek gerektiğini dile getirdi ve Forum Ankara'yı da "tulumbaya su döktüğü" için kutladı.

Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da firmalarının Türkiye'ye olan inancını göstermek için bu kampanyaya dahil olduklarını söyledi.
Şu ana kadar Türkiye'ye 4 milyar avro yatırım yaptıklarını belirten Eyüboğlu, yatırımlarının krize rağmen devam edeceğini dile getirdi.

Eyüboğlu, alışveriş çeki uygulamasıyla ilgili bilgi verirken de 31 Ağustos'a kadar hafta içi her sabah Forum Ankara'ya gelen ilk 100 kişiye belirlenmiş mağazalarda kullanılmak üzere 50'şer liralık alışveriş çeki vereceklerini söyledi.

TOBB Başkanı ve Eyüboğlu, daha sonra bazı vatandaşlara alışveriş çeklerini verdi ve çeşitli mağazaları ziyaret etti.

Uygulamanın ilk günü olması ve Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle ilk 100 kişiye değil sıraya giren herkese çek verildi. Alışveriş merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu sayının yaklaşık 150 olduğu belirtildi.

Hürriyet

Patronlar 'Krize çare' niyetine çek dağıttı Ankara AVM'de sabahladı

TOBB'un önderliğinde yürütülen "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası çerçevesinde Forum Ankara'da 50 liralık çek dağıtıldı. Akın akın gelen halk çek almak için saatlerce kuyrukta bekledi
Krizin ilk dönemlerinde gündeme gelen ancak hükümetin sıcak bakmadığı hediye çekinde ilk adım patronlardan geldi. Forum Ankara Outlet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) öncülüğünde sivil örgütler tarafından başlatılan "Kriz Varsa Çare de Var" kampanyası çerçevesinde dün sabah saatlerinde alışveriş merkezine (AVM) gelip sıraya giren vatandaşlara 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı. Uygulamanın ilk günü olması ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle ilk 100 kişiye değil sıraya giren herkese çek verildi.

41 GÜN SÜRECEK

Forum Ankara Outlet'in günde toplam 5 bin lira dağıtacağı ve 41 gün sürecek hediye çeki kampanyasının ilk gününe TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun yanı sıra Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu ve Multi Turkmall Alışveriş Merkezleri Yönetimi Genel Müdürü Murat Sekmen katıldı. "Ekonomik krizin çözüm yolu kendimizde" diyen Hisarcıklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel sektör krizden kurtulmak için elinden geleni yapıyor. İnsanlar kriz deyince tüketimi kesiyor bu da krizi derinleştiriyor. "Eve kapanma alışveriş yap" diyorsak, kimsenin işsiz kalmaması içindir."

"YATIRIMA DEVAM"

Hisarcıklıoğlu, "Krizden kurtulmanın çaresini tulumbadan su çekmeye benzetiyorum. Tulumbaya biraz su atmazsan içindeki suyu alamazsın. Biz de harcama yapacağız ki krizden kurtulalım" dedi. Multi Turkmall CEO'su Eyüboğlu da Türkiye'ye 4 milyar euroluk yatırım yaptıklarını belirterek, krize rağmen yatırıma devam edeceklerini söyledi.

AVM önünde kuyruk oluştu

Emekli, öğrenci, hasta, işsiz yüzlerce kişi 50 liralık hediye çeki için sabahın erken saatlerinde yola koyuldu. Ankara'da şehir merkezinin dışındaki Forum Ankara Outlet'in önünde yüzlerce insan kuyruk oluşturdu. Forum Ankara Outlet, uluslararası ekonomik krizin Türkiye'ye etkilerini minimize etmek için sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu "Üreten Türkiye Platformu"nun çalışmalarına katkı amacıyla 4 bin 100 kişiye 205 bin liralık hediye çeki verecek. Çekleri 31 Ağustos'a kadar hafta içi her gün alışveriş merkezine gelen ilk 100 kişi alacak.

Çekle birlikte yardım sözü de aldı

Hediye çeki kuyruğunda yürek burkan görüntüler de ortaya çıktı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun yanına gelen ev hanımı Kamile Şenlik, kanser hastası olduğunu ve oğlunun da işsiz olduğunu söyledi. Şenlik'in bu sözleriyle duygulanan Hisarcıklıoğlu, yanındaki yardımcılarına, Kamile Şenlik'in numarasını almalarını ve gereken yardımı yapmalarını söyledi. Sabah 07.30'da kuyruğa giren Şenlik hem 50 liralık hediye çekini hem de Hisarcıklıoğlu'ndan yardım sözünü aldı.

AVM'deki mağazalarda geçerli

Kampanya çerçevesinde ilk gün sadece 100 kişiye hediye çeki verilmesi öngörülüyordu. Ancak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteği üzerine sıradaki 200'e yakın vatandaşa hediye çeki verildi. Bu çekler sadece alışveriş merkezi içindeki mağazalarda ve giyim alışverişinde kullanılabilecek. Vatandaşlar, "Keşke gıda için de kullanabilseydik" diye dert yandı.

Sabah

TOBB: Krizin çözümünü elimizde tutuyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Kriz Varsa Çare De Var' kampanyası kapsamında Forum Ankara Outlet'in hediye çeklerini dağıtırken, "Krizin çözümü kendimizde" dedi

Forum Ankara outlet kampanya çerçevesinde, sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren vatandaşlara 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, "Krizin çözümü kendimizde' dedi. Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen "Kriz Varsa Çare De Var' başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı. TOBB Başkanı burada yaptığı konuşmada, insanların "kriz' deni-lince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarını söyledi. Bugünlerde dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözümü de kendimizde' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

'Özel sektör üzerine düşeni yapıyor, tulumbaya su döküyor'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bugün dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu belirterek, "Krizin çözümü kendimizde" dedi.

Forum Ankara Outlet, Türkiye çapında yürütülen "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanya çerçevesinde sabah saatlerinde AVM'ye gelip sıraya giren çok sayıda vatandaşa 50'şer liralık alışveriş çeki dağıttı.

TOBB Başkanı burada yaptığı konuşmada, insanların "kriz" denilince tüketimi kestiğini, tüketim azalınca krizin derinleştiğini ve insanların işsiz kaldıklarını söyledi.

Bugünlerde dünyada da Türkiye'de de konuşulan en önemli meselenin ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözümü de kendimizde" dedi.

Bu anlayıştan hareketle 29 meslek örgütü ve sivil toplum örgütünün "Kriz Varsa Çare De Var" başlıklı kampanyayı düzenlediklerini hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Krizin çözüm noktalarından biri bizsek biri de hükümetin sağlayacağı katkılardır. Türkiye genelinde otomobil, bilgisayar ve beyaz eşya firmaları başta olmak üzere herkes bu kampanyaya katıldı. Yani Türk özel sektörü kendi üzerine düşeni gerçekleştirdi" diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, "Kimse işini kaybetmesin... Krizden çıkışın yolu alışveriş" deniliyorsa tulumbaya su dökmek gerektiğini dile getirdi ve Forum Ankara'yı da "tulumbaya su döktüğü" için kutladı.

Multi Turkmall Üst Yöneticisi (CEO) Levent Eyüboğlu da firmalarının Türkiye'ye olan inancını göstermek için bu kampanyaya dahil olduklarını söyledi. Şu ana kadar Türkiye'ye 4 milyar avro yatırım yaptıklarını belirten Eyüboğlu, yatırımlarının krize rağmen devam edeceğini dile getirdi. Eyüboğlu, alışveriş çeki uygulamasıyla ilgili bilgi verirken de 31 Ağustos'a kadar hafta içi her sabah Forum Ankara'ya gelen ilk 100 kişiye belirlenmiş mağazalarda kullanılmak üzere 50'şer liralık alışveriş çeki vereceklerini söyledi. TOBB Başkanı ve Eyüboğlu, daha sonra bazı vatandaşlara alışveriş çeklerini verdi ve çeşitli mağazaları ziyaret etti. Uygulamanın ilk günü olması ve Rifat Hisarcıklıoğlu'nun isteğiyle ilk 100 kişiye değil sıraya giren herkese çek verildi.

Referans