06 / 05 / 2024

Forum Çorum AVM 2016'da açılacak!

Forum Çorum AVM 2016'da açılacak!

Çorumlu işadamı Ahmet Ahlatçı, yeni projesi Forum Çorum Alışveriş Merkezi'ni tanıttı. 71 milyon Euro'luk yatırımla inşa edilecek AVM'nin gelecek yıl hizmete açılacağı bildirildi.



Çorum'da altın, doğalgaz ve otomobil sektöründeki yatırımları ile tanınan ve son olarak Milli Piyango ihalesiyle adını duyuran işadamı Ahmet Ahlatçı, şehrin ilk AVM'sini inşa edecek. 


'Forum Çorum'isimli projeyi düzenlediği toplantıyla tanıtan Ahlatçı. 57 ilde 344 AVM olmasına rağmen Çorum un yıllardır bu eksikliği yaşadığını söyledi. Çorum'un ilk AVM'sini 71 milyon liralık yatırımla inşa edeceklerini anlatan Ahlatçı, "Eski otogarın yanında Multi Türkmall'a ait olan ve 7 senedir boş duran AVM ruhsatlı yeri Ahlatçı Grup olarak 15 milyon Euro'ya aldık. Pazartesi gününden itibaren AVM yapımına başlıyoruz. Projeyi 12 veya 14 ay arasında bitirmeyi hedefliyoruz" dedi. 


Proje hakkında bilgi veren Ahlatçı, yatırım bedeli 71 milyon Euro olan AVM'nin konum olarak şehir merkezine yürüme mesafesinde bulunduğunu anlattı. AVM'nin bin 400'e yakın kişiye iş imkanı oluşturacağını ifade eden Ahlatçı, "AVM içerisinde 183 işyeri olacak. Bunun yüzde 1520'sini Çorumlu esnafa tahsis edeceğiz. Yüzde 4'ünü de istemeleri durumunda Çorum'da unutulmaya yüz tutan zanaatkarlara vereceğiz. 100 metrekare dükkanın kira bedeli aylık 6 bin TL olacak. Bu rakam şehir merkezindeki bir dükkan kirasından çok çok daha ucuz" şeklinde ifade etti. 


Haber Çorum Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Alışveriş ve yaşam merkezleri, günümüzde kent yaşamının olmazsa olmazları arasında. Büyük kentlerde sayının çok fazla oluşu, yer yer bu mekânların verimliliğini de düşürüyor, ama AVM’si olmayan yerleşim merkezleri de artık “kent”ten sayılmıyor. Zira, alışverişin yanı sıra ailece keyifli zaman geçirme olanağını da sağlayan AVM’ler “modern” yaşam alanları…Bir başka deyişle, günümüzün kaçınılmaz ve vazgeçilmez gerçeği… 250 bine varan nüfusuyla Anadolu’nun sayılı kentlerinden biri haline gelen Çorum da, önümüzdeki yılın sonbaharında alışveriş ve yaşam merkezi ayrıcalığını yaşamaya başlayacak. Ahlatcı Grup tarafından eski Buğday Pazarı’nın yerinde, 37 bin metrekarelik alanda yapımına bu yıl içinde başlanan Forum Çorum AVM, iki katlı otoparkı, 50 bin metrekarelik 183 işyeri ve istihdam edeceği 1200-1400 kişi ile Çorum’un yeni ve en büyük iş alanlarından biri olacak. 

Ahlatcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, 14 Mayıs 2015 tarihinde düzenlediği basın toplantısıyla projeyi kamuoyuna açıklamış, inşaat alanının 99 bin metrekare olacağını, maliyetin ise 71 milyon euro olarak hesaplandığını bildirmişti. Ahlatcı, bu yıl uygulamaya koyduğu projeler hakkında da bilgi verirken, Türkiye’nin üçüncü altın rafinerisi, güneş enerjisi panelleri, Gazi Caddesi’ndeki enerji grubu bina inşaatı ve Skoda­Seat bayii ve servisi ile birlikte yatırım tutarının 95 milyon euroyu bulacağını söylemişti. 


Forum Çorum Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nin inşaatı şu günlerde, öngörülen takvim doğrultusunda çok yoğun bir tempoda devam ediyor. AVM için 12 metre hafriyat yapıldı. Burada, 2.400 araçlık iki katlı otopark oluşturulacak. AVM de, Anadolu’da az rastlanır büyüklükte, çok fonksiyonla devasa bir alışveriş ve yaşam kompleksi olacak. İnşaatta halen günün her saatinde yaklaşık 300 kişi, adeta arı gibi çalışıyor. 


Çorum Haber Gazetesi


Geri Dön