30 / 04 / 2024

Forum Gaziantep'in inşaatına devam edilecek

Forum Gaziantep'in inşaatına devam edilecek

Multi-Development, Forum Gaziantep mağazasının inşaatına devam etme kararı aldı



ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için giderek daha cazip bir ülke haline geldiğini yazdı. Gazetenin William Boston tarafından kaleme alınan "Türk Pazarı İş Yapmaya Açık" başlıklı haberinde, Türkiye'de ekonominin 2008'deki küresel krizden etkilendiğini ama şimdi çok hızlı şekilde yeniden canlandığını yazdı.

Haberde Türkiye'nin pazarlarını açmaya ve AB'ye girmek için yasalarını Avrupa normlarıyla uyumlu hale getirmeye devam ettiği için uluslararası yatırımcılar için giderek daha cazip bir ülke haline geldiği ve Türkiye'nin modern, Batı tarzı alışveriş merkezlerine aç genç nüfusuyla Avrupa'da en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olduğu vurgulandı. Haberde Türkiye'nin uluslararası yatırımcılar için bu yıl dünyada şeffaflık seviyesini en çok yükselten ülkelerden de biri olduğu, bu kapsamda AB'ye üyelik müzakerelerine devam eden Türkiye'nin sürdürdüğü ekonomik modernleşme sürecinden son derece yarar gördüğü bildirildi. Gazete Türk ekonomisinin geçen yıl yüzde 4,7 oranında küçüldüğünü, ancak yılın sonunda atağa kalktığını, IMF'nin öngörüsüne göre de bu yıl yüzde 3,7 oranında büyüyeceğini yazdı.

Geçen yıl İstanbul'da "Forum İstanbul"u açan Hollandalı mağaza zinciri Multi-Development şirketinin Batı Avrupa ve Türkiye sorumlusu Marcel Kokkeel'le yapılan görüşmeye de yer verilen haberde, Kokkeel'in, Türkiye'deki alışveriş merkezlerini Mayıs ayında ziyaret edenlerin sayısının bir yıl öncesine göre yüzde 35 oranında arttığını, satışların da yüzde 20 oranında yükseldiğini, bu kapsamda Forum Gaziantep mağazasının da inşaatına da devam etme kararı aldıklarını söylediği bildirildi. Gazete, yapılan bir araştırmaya göre bu yılın Mart ayı itibariyle Türkiye'de 238 alışveriş merkezinin olduğunu, İsveç dev giyim mağaza zinciri Hennes&Mauriztz'in (H&M) de bu Kasım ayında İstanbul Forum'da ilk mağazasını açacağını yazdı.
AA


Geri Dön