08 / 05 / 2024

Forum İstanbul fotoğraf yarışmasına ev sahipliği yapıyor!

Forum İstanbul fotoğraf yarışmasına ev sahipliği yapıyor!

World Press Photo 2010 (Dünya Basın Fotoğrafları 2010) Sergisi kapsamında 8-9 Ocak tarihleri arasında Forum İstanbul"da, Canon işbirliğiyle ödüllü Fotomaraton yarışması düzenlenecek



 World Press Photo 2010 (Dünya Basın Fotoğrafları 2010) Sergisi kapsamında 8-9 Ocak tarihleri arasında Forum İstanbul"da, Canon işbirliğiyle ödüllü Fotomaraton yarışması düzenlenecek. œAlışveriş Merkezi"nde Yaşam konulu fotoğrafların yarışacağı Fotomaraton"a, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar katılabilecek.

Forum İstanbul"da izleyici ile buluşan World Press Photo 2010 (Dünya Basın Fotoğrafları 2010) Sergisi kapsamında, Canon işbirliğiyle 8-9 Ocak 2011 tarihlerinde Forum İstanbul"da œAlışveriş Merkezi"nde Yaşam konulu ödüllü Fotomaraton Yarışması düzenlenecek. Fotomaraton"a katılan yarışmacılar, 8 Ocak 2011 Cumartesi günü saat 10.00"dan itibaren Dünya Basın Fotoğrafları 2010 Sergisi"nin bulunduğu alandaki Fotomaraton masasına kayıp yaptırıp yarışmaya katılabilecekler. Yarışma 9 Ocak 2011 Pazar günü saat 16.00"da sona erecek.

Amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılabileceği yarışmada; alışveriş merkezinde çalışanlar, alışveriş yapanlar, eğlenenler, renkli vitrinler, çarpıcı dekorasyonlar, gün içinde gerçekleşen çeşitli aktiviteler, alışveriş merkezinden mimari detaylar ve ilginç karşılaşmalar gibi konularda çekilmiş fotoğraflar yarışacak.

Forum İstanbul"da yaşam olgusunu konu alan ve alışveriş merkezinde bir hafta sonunun nasıl geçtiği gösteren fotoğraflar İstanbul Bilgi Üniversitesi Fotoğraf ve Video Bölümü Öğretim Görevlisi Fotoğrafçı Orhan Cem çetin; Fotoğrafçı Arjen Zwart; World Press Photo 2002-2003 Basın Fotoğrafçılığı Semineri Katılımcısı Fotoğrafçı Kerem Uzel; Forum İstanbul Genel Müdürü Joao Xavier ve Canon İş Geliştirme Müdürü Tunca Rodoplu"dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesine sunulacak.

Yarışmanın sonucu 9 Ocak 2011 Pazar günü saat 19.00"da Forum İstanbul"da ilan edilecek. Fotomaraton Yarışması sonunda düzenlenecek bir törenle 1"inciye Canon EOS 1000D, 2"nciye Canon Powershot SX210 ve 3"ncüye Canon IXUS130 fotoğraf makinesi hediye edilecek.

Ödül alan ve sergilenmeye değer bulan fotoğraflar Forum İstanbul"da sergilenecek ve daha sonra katalog haline getirilecek.

Liseler için œBak & çek Programı

9 Ocak 2011 tarihine kadar Forum İstanbul"da açık kalacak olan Dünya Basın Fotoğrafları 2010 Sergisi kapsamında lise öğrencileri için hazırlanmış bir eğitim programı da gerçekleşiyor.  

World Press Photo Vakfı"nın liselerde okuyan fotoğrafla ilgili öğrencilere yönelik geliştirdiği ˜Bak & çek" (Look & Click) eğitim programı, öğrencileri Dünya Basın Fotoğrafları 2010 Sergisi ile tanıştırmak ve onlara basın fotoğrafçılığı ile fotomuhabirliği uygulamalarının temel anlayışını kavramalarında yardımcı oluyor.

Fotomuhabirliğine giriş niteliğindeki ˜Bak & çek" kapsamında ilk olarak basın fotoğrafı, fotomuhabiri, haber unsurları, gazeteciliğin temel soruları ve foto manipülasyon gibi konularda kısa bir eğitim alacak öğrenciler daha sonra sergiyi ziyaret edecek ve kendilerine dağıtılan rehberlerdeki çeşitli ödevleri gerçekleştirecekler. Sergi ziyaretini takip eden derste ise gerçekleştirdikleri ödevler çerçevesinde œDünya Basın Fotoğrafları Sergisini tartışacak ve kendi sergilerini oluşturacaklar.


World Press Photo 2010 (Dünya Basın Fotoğrafları 2010) Sergisi
Dünyanın her yıl tekrarlanan en büyük ve en prestijli basın fotoğrafları sergisi œWorld Press Photo 2010 (Dünya Basın Fotoğrafları 2010) Sergisi Forum İstanbul"da izleyiciyle buluşuyor. Hollanda Kraliyeti İstanbul Başkonsolosluğu katkılarıyla açılan sergide 128 ülkeden 5.847 fotoğrafçının 101.960 fotoğrafı arasından seçilen 162 basın fotoğrafı sergileniyor.

World Press Photo 2010 Sergisi 9 Ocak 2011 Pazar gününe kadar Forum İstanbul"da izlenebilir.

Ayrıntılı bilgi için: www.forumistanbul.com.tr/WPP; http://www.facebook.com/istanbulforum

 


Geri Dön