Genel

Fransa, yapay zeka ile kaçak 20 bin havuz saptayıp emlak vergisi gelirini 10 milyon Euro artırdı...

Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve yetkililere bildirimi zorunlu. Fransız hükümeti, yüzme havuzlarını beyan etmeyen ev sahiplerini bulmak için ilginç bir yol buldu: Yapay zeka teknolojisini kullanmak. İşte haberin ayrıntıları..Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve bu yüzden evlerde bulunan ya da inşa edilen havuzların varlığını yetkililere bildirimi zorunludur

Fransız basınına göre, bu yöntemle ülkede yaklaşık 10 milyon Avro vergi geliri sağlandı . Fransız yasalarına göre havuzlar, evin değerini artırdığı için emlak vergisinin de yükselmesini sağlıyor ve bu yüzden evlerde bulunan ya da inşa edilen havuzların varlığını yetkililere bildirimi zorunludur. Fransız vatandaşları 322 metrekare olan bir havuz için yaklaşık 200 Avro vergi ödüyor.

Danışmanlık firması olan Capgemini, National Institute of Geographic and Forest Information'ın kamuya açık hava görüntülerini analiz etmek için Google ile birlikte çalıştı ve ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

 Yapay zeka, Fransız topraklarındaki mülklerden elde edilen fotoğrafları  ve mülklerde bulunan yüzme havuzlarını belirlemek için kullanılacak. Bu veriler daha sonra ulusal vergi ve emlak kayıtlarıyla birleştirilip, kayıtlarda olmayan ama hali hazırda mülkte bulunan havuzların tespitini anında ortaya koyacak.

Kamu Maliyesi Genel Müdürlüğü, 29 Ağustos Pazartesi günü, yapay zeka ile kayıt dışı yüzme havuzlarını tespit etmeye yönelik sisteminin, yaklaşık on milyon avro toplamayı mümkün kıldığını ve bunun tüm Fransa'ya yaygınlaştırılacağını duyurdu.

Fransız Kamu Maliyesi Genel Müdürlüğü, Le Parisien gazetesinden gelen bilgileri doğrulayarak, "Genelleme Eylül ayından itibaren Fransa'daki tüm departmanlarda kademeli olarak yapılacak" dedi.

“Fransa’daki 96 büyükşehirden sadece 9’unda beyan edilmemiş 20.356 adet havuz tespit edildi”

Şu anda, Fransa'nın 96 büyükşehir bölümünden sadece 9'u analiz edildi ve 20.356 adet beyan edilmemiş yüzme havuzuna rastlandı.

İlk raporlarda küçük hatalarda yapıldı. Yapay zekanın verdiği ilk raporlarda, Fransız hükümeti %30'luk bir hata oranı tahmin etmişti. Yapay zeka yazılımı, bazı güneş panellerini yüzme havuzlarıyla karıştırdı. Sorun hemen düzeltildi.

Vergi makamları, kaçak yüzme havuzu dedektörlerinin kullanımını tüm Fransa'ya yaymayı planlıyor. Yönetim, bu kaçak havuzlardan ek vergilerle birlikte 40 milyon euro kurtarmayı umuyor.

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Rakamlar açıklandı! Türkiye, 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüme kaydetti!

Türkiye’nin en ünlü telefonu A101’de! iPhone 11 için inanılmaz fırsat! BİM’i Migros’u unutun! 31 Ağustos fiyat listesi..