29 / 04 / 2024

Frederic Kanoute cami için kampanya başlattı! 

Frederic Kanoute cami için kampanya başlattı! 

Malili eski futbolcu Frederic Kanoute, İspanya'nın Sevilla kentinde inşa edilmesi planlanan bir cami için yardım kampanyası başlattı. Futbolcu yayınladığı bir mesajda "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" ifadesini kullandı. 



İspanya'nın Sevilla kentinde bulunan Savilla Cami Vakfı, şehirde bir cami inşaatı başlattı. Kente bir cami inşa edileceğini duyan Malili eski futbolcu Frederic Kanoute,cami yapımına destek olmak için bir kampanya başlattı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanoute sosyal medya üzerinden yayınladığı bir videoda Sevilla Cami Vakfı'nın kentte cami ve İslam kültür merkezi inşa etme girişimi için bağış yapılması gerektiğini duyurdu. 

Yayınladığı videoda Kanoute'da Sevilla Kulübünde oynadığı dönemde (2005-2012) bu kentte yaşayan Müslümanlara yardımcı olmaya çalıştığını anlattı. Kanoute herkesin caminini inşa edilmesi için destek vermesi gerektiğini söyledi. 

Endülüs kenti olan Sevilla'da yaklaşık 700 yıldır bir cami olmadığını anlatan Kanoute, "Günümüzde İslam'ın ışığına örnek olacak bu projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Ama siz de biliyorsunuz, bir futbolcu tek başına maç kazanamaz. Takımımıza katılın. Desteğinize ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı. 

Sevilla Cami Vakfı Başkanı İbrahim Hernandez ile birlikte bir mesaj yayınlayan  futbolcu, mesajında "Dualarınızı ve bağışlarınızı bekliyoruz" ifadesine yer verdi. 

Uzun yıllar başarılı bir şekilde futbolculuk yapan 41 yaşındaki Kanoute, Sevilla takımında forma giydiği dönemde basına yaptığı açıklamalarda, "Bir camiye yakın olmak isterdim." demişti. Sevilla yerel yönetiminin geçmiş dönemlerde kentte cami inşasına izin vermemesini de eleştiren Kanoute, "Bunun bir hata olduğunu düşünüyorum. Bir yönetimin din özgürlüğünü kısıtlamasının aşırılığı teşvik edeceğini düşünüyorum. Sevilla'daki Müslümanlar bodrum katlarında dua ediyorlar. Bu onurlu bir şey değil. Ben, Müslüman toplumunun layık olduğu bir yerde onuruyla dua etmesi gerektiğine inanıyorum. Eğer bir topluluk onurlu bir yerde dini vecibelerini yerine getirirse, kendini daha iyi hisseder ve topluma daha fazla entegre olur" ifadelerini kullanmıştı. 

Daha öncede bu tarz girişimlerde bulunan Kanoute, 2007 yılında Sevilla kentinden mescit olarak kullanılması için bir bina satın almıştı.

 

 


Geri Dön