06 / 05 / 2024

Frida Kahlo'nun evi 'Casa Azul' online geziye açıldı!

Frida Kahlo'nun evi 'Casa Azul' online geziye açıldı!

Frida Kahlo'nun evi 'Casa Azul', koronavirüs salgını karantinası döneminde online erişime açıldı. Kahlo'nun yaşamına şahitlik eden ev online olarak gezilebilecek...



Frida Kahlo, Türkiye'de özellikle aksesuar sektöründe çok popüler olarak kullanılıyor. Kahlo'nun o ikonik yüzüne, not defteri ve ajanda kapaklarında, bez çantalarda, hatta cep telefonu kılıflarında sık sık rastlamak mümkün. Ancak kaçımız onu bir 'motiften' öteye götürebildi?

Posta'da yer alan habere göre; dünyanın bir ucuna Meksika'ya gitmeye maddi imkanlar her ne kadar uygun olsa da küresel karantina koşulları şartlarında bu durum mümkün değil. Frida Kahlo'nun müzeye çevrilen evi Casa Azul, koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan karantina sürecinde, online geziye-erişime açıldı. 

Frida'nın yaşamının neredeyse bütününe tanıklık eden evle, hayatı online olarak keşfedilebilecek.

Frida Kahlo nun evi Casa Azul online geziye açıldı!

Peki Frida Kahlo kimdir?

6 Temmuz 1907 günü doğmuş olmasına rağmen, kendisi doğum tarihini, Meksika devrimi'nin gerçekleştiği 7 Temmuz 1910 günü olarak belirtiyor. Frida, hayatının modern Meksika'nın doğuşuyla başlamış olmasını istiyor. Altı yaşındayken geçirdiği çocuk felcinin sonucu olarak bir bacağı engelli kalmış, kendisine "Tahta Bacak Frida" ismi takılmıştı. Bu engeliyle başa çıkabilen Frida, genç kızlık çağında, dönemin en iyi eğitimini veren Ulusal Hazırlık Okulu’na gitti. Bu okul, onu sanat, edebiyat, felsefe gibi alanlarda eğitti. 19 yaşında geçirdiği bir trafik kazası ise tüm hayatını değiştirdi.

 


Geri Dön