03 / 05 / 2024

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.



Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) üyelerinin katılımıyla apılan  ve koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini masaya yatıran anket sonuçlarında, alınan ekonomik önlemlerin genişletilmesi gerektiği görüşü ön plana çıktı. 

GYİAD tarafından yapılan açıklamaya göre, ankette genç iş insanlarına destek paketleri, mevzuat değişiklikleri, teşvik ve önemler konusunda bazı sorular yöneltildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ankete katılan üyelerin yüzde 90'ı salgın nedeniyle yaşanabilecek ekonomik olumsuzluklara karşı kaynak yaratılması konusunda önlemleri yeterli görmezken, üyelerin yüzde 95'i hayata geçirilen mevzuat değişikliklerini de yeterli bulmuyor.

Yapılan ankete göre, Türkiye'de alınan önlemler ve açıklanan destekler iş dünyasının mevcut yükümlülüklerinin ötelenmesi ve kredi verilmesine yoğunlaştı. Salgın sürecinin ne zaman biteceğinin net bir biçimde öngörülememesi nedeniyle iş dünyası ek borçlanmaya sıcak bakmıyor. Öteleme ve kredi çözümlerine alternatif olarak yükümlülüklerin silinmesi ve hibe şeklinde kaynak kullandırılması talebi anket sonuçlarında ön plana çıkıyor.

Ankete katılım gösterenlerin büyük bölümü ticari faaliyetlerin sürdürebilirliği adına bugüne kadar alınan önlemlere ek olarak yeni teşviklerin açıklanması ve önlemlerin alınmasını istiyor. Özellikle öne çıkan talepler arasında kamuya olan vergi ve SGK primi gibi yükümlülüklerin salgının etkili olduğu dönem boyunca alınmaması, kullandırılan kredilerin ve ötelenen kredi faizlerinin düşürülmesi, çalışan ve esnafa yönelik desteklerin artırılması ön plana çıkıyor.

Ankete katılım gösteren üyeler, işsizlik için ödenen devlet desteğinin bu dönemde artırılması gerektiğini düşünürken, özellikle iş yerlerini açamayan küçük esnafın kira desteği ile korunması ve KOBİ'lere daha çok kaynak aktarılması gerektiğini söylüyorlar.

- "Ülkemize güveniyoruz"

Açıklamada görüşleri yer alan GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu, "Üyelerimizin ankete verdiği cevaplara bakıldığında, ankete katılan üyelerimizin büyük çoğunluğunun ekonomik olumsuzluklara karşı kaynak yaratılması konusunda alınan önlemleri yeterli görmediğini ve hayata geçirilen mevzuat değişikliklerini yeterli bulmadığını görüyoruz. Bizler de alınan ekonomik önemlerin çerçevesinin genişletilmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

 


Geri Dön