28 / 04 / 2024

Malatya'da tapu müdürlükleri mal kaçırmalara karşı alarmda!

Malatya'da tapu müdürlükleri mal kaçırmalara karşı alarmda!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı.



15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı. Bu noktada bir açıklama yapan Battalgazi ilçesi Tapu Müdürü Ramazan Kahraman, kurum olarak çok dikkatli davrandıklarını belirtti


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerine yaptığı uyarı; darbe girişimi ile ilgili olarak hakkında gözaltı, tutuklama gibi durumları olan kişilerin işlemlerini yaparken tapu müdürlüklerinin ilgili kurumlarla irtibata geçmelerini, işlemlerde acele etmemelerini ve diğer birçok uyarıyı kapsıyor.


OHAL BÜROLARI İLE İRTİBAT İÇERİSİNDEYİZ


Bu anlamda Malatya’daki tapu müdürlükleri de çok dikkatli davranıyor. Konuyla ilgili BUSABAH’a konuşan Battalgazi Tapu Müdürü Ramazan Kahraman, “Genel Müdürlüğümüzün bu konuda talimatları var. Maliye hazinesine geçen taşınmazlarla ilgili listeler yayınlandı. Onun dışında kalan isimlerle ilgili gelen herhangi bir talep olmadı şimdiye kadar. Şöyle ki, bize bildirilen bir isim olacak ki bu kişilerin isimleri ile ilgili bir tedbir veya taşınmazın satışına yönelik veya satılmayacağına yönelik bir karar olsun. Onunla ilgili elimizde bir şey yok ama Genel Müdürlüğümüz tarafından, kaymakamlıklar, valilikler, savcılıklar ve ilgili mahkemeler tarafından bizlere gönderilen listeler dahilinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu çalışma kapsamında da yapılması gereken veya satılmaması gereken, devredilmesi gereken taşınmazlar adına ilgili kurumlar adına devrini yapıyoruz. Bunun dışında herhangi bir vatandaş geldiğinde onları mağdur etme, işlerini yavaş yapma gibi bir işlem söz konusu değil. Tabi ki şüphelendiğimiz zaman ilgili OHAL bürolarına yazışma suretiyle onu da çözümlüyoruz” diye konuştu.


ÇOK DİKKATLİ DAVRANIYORUZ


Tehlike arz eden durumlara dikkat ettiklerini söyleyen Ramazan Kahraman, “Tapu Müdürlüğümüzde; Genel Müdürlüğümüzün, ilgili birimlerin OHAL kapsamında bize gönderilen yazıların gereği yapılıyor. Onun dışında taşınmazların üzerinde herhangi bir kısıtlayıcı olmadığı zaman vatandaşın talebini karşılıyoruz. Şüphe arz eden durumlarda OHAL’den bilgi alıyoruz. Şüphe arz eden durum derken;  yani satışlar, birden fazla gayrimenkul satışları… Veya piyasada kurumlarla ilgili zaten bir listemiz var, kurumlar konusunda belirsizlik varsa o konuda da OHAL’den yazı alıyoruz. Çok dikkatli bir durumdayız” sözlerine yer verdi. 



Malatya'da Bu Sabah


Geri Dön