12 / 05 / 2024

malatya tapu daireleri önlem

malatya tapu daireleri önlem

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı.

Tapu Daireleri nasıl çalışıyor? Çalışma saatleri ve randevu sistemi nasıl işliyor? 

Vatandaşlar Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapmadan önce çalışma saatleri, randevu sistemi ve gerekli belgeler gibi konularda bilgi sahibi olmak zaman kazanmanızı ve işlemlerinizi daha hızlı tamamlamanızı sağlayabilir.

26 Haziran Tapu Müdürlüğü açık mı? Noter, vergi dairesi, belediye, Nüfus Müdürlüğü yarın açık mı?

26 Haziran tapu açık mı? Tapu dairesi bayram tatili kaç gün 2023, bayramda tapu daireleri açık mı, Arefe günü tapu dairesi çalışacak mı, pazartesi tapu daireleri açık mı? İşte ayrıntılar...

Tapu daireleri bayram tatilinde açık mı?

Ev, arsa, arazi gibi taşınmaz mallara ait alım satım işlemleri tapu dairelerinde gerçekleştiriliyor. Tapu dairesinde işi olan vatandaşlar bayram tatilinde tapu müdürlüklerinin açık olup olmadığını merak ediyorlar. Peki, tapu daireleri bayram tatilinde açık mı? İşte yanıtı...

Malatya'da tapu işlemleri yüzde 44 arttı!

Malatya'nın 2021 yılı tapu işlemlerindeki yükselişi dikkat çekti. Yaşanan hareketliliğin 2020 yılına oranla yüzde 44 artış gösterdiği belirlendi.

Tam kapanmada tapu daireleri açık mı? 

Tam kapanma döneminde tapu işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar tapu dairelerin açık olup olmadığını araştırıyor. Peki, tam kapanmada tapu daireleri açık olacak mı? İşte detaylar...

Tapudan randevu alana 'sokağa çıkma yasağı' yok!

29 Nisan tarihinde başlayacağı açıklanan 17 günlük kısıtlamaya hazırlanıyoruz. Birçok sektör faaliyetlerine ara verirken tapu daireleri ise açık olacak ve konut satışları hız kesmeyecek.

Yabancıya konutta fiyat oyunu: Yeni düzenleme kapıda!

Yabancıların karşılaşması ihtimali yüksek fiyatlandırma için getirilen değerlendirme raporu zorunluluğunda oluşan yüksek fiyat oyununa karşı gayrimenkul değerlendirmeleri artık tapu daireleri tarafından yönlendirilen uzmanlar tarafından yapılacak.

Kooperatif daireleri sahiplerinden alınabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir kooperatif müteahhitle anlaşarak, birkaç bina yaptırmış. Müteahhit kendine ait daireleri sattı. Sattığı kişilerden biri de benim. 22 yıl sonra kooperatif aleyhimize tapu iptali talepli dava açtı. Böyle bir davada dairelerimiz elimizden alınır mı?' sorusunu yanıtladı.

Tapu daireleri Ziraat Bankası ile entegre oldu!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile tapuya konulacak ipotekler için tapu dairesine gitmeye gerek kalmayacak, işlemler Ziraat Bankası’nda yapılabilecek.

Tapu daireleri kapanıyor mu?

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Yunus Eksi bugünkü yazısında tapu daireleri hakkında açıklamalarda bulundu. Eksi, yabancıya gayrimenkul satışında engeller kalktığını açıkladı.

Tapu daireleri 28 bin 100 gayrimenkulü bloke etti!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) finansal kaynaklarına yönelik kapsamlı mücadele devam ediyor. Yasa dışı yollardan büyük arazileri zimmetine geçiren örgütün can havliyle bunları elinden çıkarmaya çalıştığı tespit edildi.

Malatya'da tapu müdürlükleri mal kaçırmalara karşı alarmda!

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı.

OHAL kapsamında el konulan gayrimenkuller devlete geçecek!

FETÖ’nün şantaj ve himmetle elde ettiği mal varlıklarının envanteri çıkarıldı. Tapu daireleri ve bankalara yazı yazıldı. Bakan Ağbal, “Bu yolla ele geçen malar devletin olacak” dedi.

malatya tapu daireleri önlem Haberi

malatya tapu daireleri önlem

15 Temmuz darbe girişiminden sonra tapu müdürlükleri alarma geçti. FETÖ üyelerinin mal kaçırmalarını engellemek için ülke genelinde olduğu gibi Malatya’da da tedbir alındı. Bu noktada bir açıklama yapan Battalgazi ilçesi Tapu Müdürü Ramazan Kahraman, kurum olarak çok dikkatli davrandıklarını belirtti


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün FETÖ mensuplarının mal kaçırmasını engellemek amacıyla tüm tapu müdürlüklerine yaptığı uyarı; darbe girişimi ile ilgili olarak hakkında gözaltı, tutuklama gibi durumları olan kişilerin işlemlerini yaparken tapu müdürlüklerinin ilgili kurumlarla irtibata geçmelerini, işlemlerde acele etmemelerini ve diğer birçok uyarıyı kapsıyor.


OHAL BÜROLARI İLE İRTİBAT İÇERİSİNDEYİZ


Bu anlamda Malatya’daki tapu müdürlükleri de çok dikkatli davranıyor. Konuyla ilgili BUSABAH’a konuşan Battalgazi Tapu Müdürü Ramazan Kahraman, “Genel Müdürlüğümüzün bu konuda talimatları var. Maliye hazinesine geçen taşınmazlarla ilgili listeler yayınlandı. Onun dışında...