07 / 05 / 2024

Fuaye Süreyyapaşa'da metrekaresi 2 bin 500 TL'ye!

Fuaye Süreyyapaşa'da metrekaresi 2 bin 500 TL'ye!

Süreyyapaşa 'da Fuaye 'yi hayata geçiren Yılmaz İnşaat, nadir görülen bir yaklaşım sergiledi. Yatay bir mimariyi tercih eden firma, 58 bin metrekarelik inşaat hakkından vazgeçti



Kiptaş 'ın 2004 yılında planlayarak imara açtığı Maltepe Süreyyapaşa 'da inşaat sektöründe benzeri pek görülmeyen bir yaklaşım sergilendi. Bölgenin son projesi olarak nitelendirilen Fuaye Süreyyapaşa 'yı hayata geçiren Yılmaz İnşaat, toplam 148 bin metrekare inşaat yapma imkanı bulunurken, sadece 90 bin metrekare satılabilir inşaat yaparak herkesi şaşırttı. Projede yer alan konut sayısı ise iki etapta 613 olarak belirlendi.

Yılmaz İnşaat Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız, projenin 106 bin metrekare arsa üzerinde gerçekleştirildiğini belirterek, “Projede normalde 1.40 emsal var, fakat biz bunu 0.90 'a çektik. Yani 148 bin metrekare inşaat yapabilecekken, 90 bin metrekare yaptık. Sonuçta 58 bin metrekareden feragat ettik. Böylece insanların oturabileceği bir proje tasarladık. Fuaye, bizim ilk projemiz ve en iyisini yapmak istiyoruz. Genelde emsal arttırılmak istenir ama biz az katlı, bol yeşil alanlı konutlara yöneldik ” dedi

‘Bağdat Caddesi taşınıyor '

Yıldız, Fuaye 'nin hitap ettiği kitleyi ise, “Bağdat Caddesi 'nde oturanlar ” olarak ifade etti. Az katlı yapıyla neredeyse villa keyfini sundukları proje için zaten bu profilden   oldukça yoğun talep aldıklarının altını çizen Yıldız, tercihte bir diğer etken olarak metrekare fiyatlarının 2 bin 500-3 bin lira aralığında olmasını da gösterdi. Yıldız, hedefledikleri toplam ciroyu da 300 milyon lira olarak ifade etti.

Her 5 bin metrekarelik satışta fiyatlarını yüzde 4 arttırdıklarını belirten Yıldız, bu gidişle projenin tamamlanmasıyla birlikte metrekare fiyatlarının en az 4 bin lira olmasını beklediklerini söyledi. Yıldız, ilk etapta satışa çıkan konutların büyük bir bölümünü sattıklarını ifade ederek, “212 daire satıldı ve her gün en az iki ev satışı yapıyoruz. Yeni konutlarımızı eylülde satışa sunacağız. Konutlarımızı da sözleşme tarihinden daha erken olan 2012 Aralık 'ta teslim edeceğiz ” diye konuştu.

‘Her şey eylül ayında belli olacak '

İbrahim Yıldız, seçimin konut satışlarını etkilemediği belirterek, “Fakat daha sonraki süreçte siyasi ve ekonomik sıkıntılar bazı tedirginlikler yarattı. şžu anda piyasada yaz rehaveti de var ama doğru bir tahlil yapamıyoruz. Sürecin nasıl geliştiğini ise eylül ayı ile birlikte göreceğiz ” açıklamasını yaptı.

MANZARA KAPANMIYOR

106 bin metrekare arsa üzerinde 90 bin metrekare inşaat olarak tasarlanan Fuaye Süreyyapaşa, yatay bir mimariyle ve binaların birbirinin önünü kapatmayacağı şekilde tasarlandı. 9 tane 4 katlı, 7 tane 5 katlı, 10 tane 6 katlı blok ve iki tane de yüksek katlı bina yer alacak.

HÜSEYİN KAPTAN İMZASI

İbrahim Yıldız, dönemin İstanbul Metropolitan Merkezi 'nin başkanı Hüseyin Kaptan 'ın bölgeyi planladığına dikkat çekerek, Fuaye Süreyyapaşa 'yı da Kaptan 'ın çizdiğini belirtti. Yıldız, “Aslına sadık kalarak yine Hüseyin Kaptan ile projeye son halini verdik. Kaptan, bölgeyi planlarken, az katlı ve yaşanabilir alanlar olmasına özen göstermişti. Biz de öyle davrandık ” dedi.
Milliyet


Geri Dön