19 / 05 / 2024

Fulya Terrace'ta hayat başladı

Fulya Terrace'ta hayat başladı

Serdar İnan, Akfırat ve Güzelce'deki ekolojik projelerde binaların kendi ısıtmasını yapacağını söyledi



Proje alanındaki Bardakçı Baba türbesini bozmadan hayata geçirdiği Fulya Terrace'ı tamamlayan İnanlar İnşaat, önümüzdeki dönemde ekolojik projelere ağırlık verecek. Serdar İnan, Akfırat ve Güzelce'deki ekolojik projelerde binaların kendi ısıtmasını yapacağını söyledi

Toplam 301 konuttan oluşan ve önündeki Bardakçı Baba türbesiyle gündeme gelen Fulya Terrace projesini tamamlayan İnanlar İnşaat, önümüzdeki dönemde ekolojik projelere ağırlık verecek.

Avrupa'daki gibi güneş enerjisinden yararlanarak kendi ısıtmasını yapan binaları örnek alacaklarını ve çevreyle dost projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen İnanlar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, "Akfırat ve Güzelce'de iki ekolojik projemiz var. Bu projelerde Avrupa'daki sistemi getireceğiz. Bu sistemde dış cepheler özel bir camla kaplanıyor. Güneş enerjisiyle ilkbahar ve sonbaharda başka yakıt kullanmaya gerek kalmadan ısıtma yapılıyor, daha özellikli binalar ise kendi elektriğini üretiyor. Biz de bu iki projede bu sistemi getirmeyi planlıyoruz" diye konuştu. Ekolojik projelerin şehir içinde uygulanmasının zor olduğunu, bu nedenle Akfırat ve Güzelce gibi şehre yakın bölgeleri seçtiklerini anlatan İnan, bu iki proje dışında Fatih, Merter, Zekeriyaköy ve Kartal'da da konut projeleri planladıklarını belirtti.

Kriz projeleri erteletti

Geçen yıl 5 proje bitirdiklerini, bu yılki projelere başlamak için beklediklerini ifade eden İnan, "Dört projemizi sonbahara erteledik. 2010 yılının Mayıs ve Haziran aylarına kadar sektörde işler açılmayacak. Planlarımızı buna göre yapıyoruz. Merter'deki projemiz çarşı ve üzerinde iki bloktan oluşacak. Fatih'teki proje kültürel dokuya uygun projelendirilecek" dedi.

Antalya beklemede

Sadece İstanbul değil Antalya'daki bir projelerini de beklemeye aldıklarını dile getiren Serdar İnan, şöyle konuştu: "Antalya Kundu'da 300 dönüm arazimiz var. Orada Rus ve Batı Avrupalı müşterilere dönük bir projemiz vardı ama küresel kriz yüzünden onu da beklemeye aldık. Çünkü özellikle Ruslar krizden çok etkilendi. Daha iki yıl krizden çıkamazlar diye düşünüyorum. Şartlar düzeldiğinde bu projeyi de hayata geçireceğiz."

İstanbul'da 100 bin konut fazlası var

Yeni dönemde insanı merkeze almayan firmaların ayakta kalamayacağını kaydeden İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, İstanbul'da şu anda 100 bin konut fazlası olduğunu söyledi. İnan, "Şu anda İstanbul'da konut üretilmesine gerek yok. Bir yıl yetecek kadar hazır konut yatıyor zaten. Bu yıl 30 bin civarında yeni konut yapılır. 2010'un ortalarına kadar da piyasada arz-talep dengeye oturur" değerlendirmesini yaptı.

Gayrimenkul sektöründe konsolidasyon kaçınılmaz
Serdar İnan, gayrimenkul sektöründe birçok firmanın krize yarı yolda yakalandığını ve şimdi zorlananlar olduğunu vurguladı. İnan, "Dünyada krizi en ağır hisseden sektör gayrimenkul sektörü. Türkiye'de de herkes için işler yolunda değil. Konsolidasyon olacak. Birçok firma krize yarı yolda yakalandı. Bu yüzden de dampingli iş yapıyorlar. Yeni proje yapanlar da dampinge sarılıyor. Bu yüzden konsolidasyon kaçınılmaz" diye konuştu. (Vatan)

0212 291 28 60

www.terracefulya.com

[email protected]

 

 


Geri Dön